Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Perussuomalaiset kirjasi kristillisyyden vaaliohjelmaansa

 

Perussuomalaiset ilmoitti perjantaina julkistetussa vaaliohjelmassaan olevansa kristillissosiaalinen puolue, joka liputtaa itsensä ulos oikeisto-vasemmisto -akselilta.

Perussuomalaiset määrittelee olevansa ”kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue”.

Perjantaina julkistetussa eduskuntavaaliohjelmassa puolue kertoo myös vierastavansa perinteistä asetelmaa, jossa puolueet asetetaan oikeisto-vasemmisto -akselille. ”Emme usko oikeistolaiseen rahavaltaan emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Uskomme ja luomme ensisijaisesti kaikki odotukset ihmiseen”, ohjelmassa määritellään.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Puolue ei kannata muutoksia peruskoulun uskonnonopetukseen.
”Suomessa elämämme […] suomalaisin ehdoin ja se merkitsee sitä, että me pidämme joulujuhlamme ja laulamme suvivirtemme niin kuin tähänkin asti. Perussuomalaiset eivät halua muutoksia myöskään uskonnon opetukseen eivätkä antaa millekään uskontokunnalle oikeutta sijoittaa omia ’oikeaoppisuusvahtejaan’ uskontoa käsitteleville oppitunneille”, ohjelmassa sanotaan.

Perussuomalaiset on vahvistanut kannatustaan viime viikkoina, ja se on gallupkannatuksissa noussut Keskustan, Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien seuraan suurten puolueiden joukkoon.

Eduskuntavaalit järjestetään 17. huhtikuuta 2011.