Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Perheiden rikkinäisyys huolena Israelissakin

 

Etiopialaisseurakunta Jerusalemissa. Kuva: Sirpa Rissanen / SLS

Perhe on ihmiseksi kasvun ja sosiaalistumisen peruspilari. Perherakenteet ovat murroksessa kaikkialla – myös Israelissa.

Avioerot ja perhe-elämän ristiriidat aiheuttavat henkisiä ja taloudellisia tappiota ”pyhällä maallakin”.

Suomen Lähetysseuran kouluttajat Matti ja Anna-Kaarina Palmu kertovat mission.fi -sivuilla, että kristillinen perhekasvatus auttaa Israelissakin yhteiskunnan rauhallista kehittymistä.

 

Suomen Lähetysseuran perhetyön kouluttajat pappi Matti Palmu ja terveydenhoitaja Anna-Kaarina Palmu vierailivat alkuvuodesta Jerusalemissa Lähetysseuran yhteistyökumppanin Machaseh-järjestön vieraina.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Anna-Kaarina ja Matti Palmu kertovat Lähetysseuran sivuilla, että perinteisten perhemallien murenemisen seurauksena tukiverkosto, kasvattava ja huolehtiva lähipiiri, voi israelilaisperheissä olla poissa.

Vanhempien tai suvun huolella järjestämät avioliitot ovat jäämässä historiaan, ja kaupungistuminen on muuttanut rajusti elämää. Nuori ja vanha sukupolvi eivät välttämättä kohtaa. Avioerot ja perhe-elämän ristiriidat aiheuttavat henkisiä ja taloudellisia tappioita.

Kristilinen perhekasvatus auttaa yhteiskuntia

Perhetyön avulla voidaan tukea myös perheettömien lapsien elämää. Kristilliseen arvomaailmaan perustuva perhekasvatustyö auttaa vahvistamaan yhteiskuntien ja niiden yhteisöjen, kuten kirkkojen, perusrakennetta.

Palmujen mukaan ennakoiva ja vahvistava perhekasvatustyö tuottaa parempia tuloksia pienemmin panostuksin kuin ongelmalähtöinen toimintamalli.

Naisen asema kohentuu, jos tytär on lapsena ollut kotona tasa-arvoinen. Pojat ottavat mallia isästään siinä, miten he ovat lapsuuskodissaan nähneet isän kohtelevan vaimoaan ja tyttäriään.