Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pauli Juusela on Kirkko ja kaupunki -median uusi päätoimittaja

 
keski-ikäinen mies seisoo kädet puuskassa ja hymyilee. Taustalla seinällä kelloa.

Kirkko ja kaupungin uusi päätoimittaja Pauli Juusela kuvattuna toimituksessa. Kuva: Jussi Helttunen

Kirkko ja kaupungin päätoimittajaksi on valittu YTM Pauli Juusela. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa. Pääkaupunkiseudun yhteisen median johtokunta valitsi päätoimittajan kokouksessaan 29. maaliskuuta.

Pauli Juusela on pitkän linjan journalisti, joka nousee päätoimittajaksi Kirkko ja kaupungin uutispäällikön ja vt. päätoimittajan tehtävästä. Tätä ennen Juusela on toiminut mm. Vantaan Laurin ja Kirkko koti -lehden päätoimittajana ja aloittanut toimittajan uransa Savon sanomissa.Juusela kertoo aloittavansa tehtävässä hyvillä mielin.– Kirkko ja kaupunki on lukijoilleen tärkeä media. Se toimii printin lisäksi vahvasti verkossa ja on siellä kävijämäärien perusteella valtakunnallinen kirkollinen media.– Olennaista journalismissa on totuuden etsintä. Kirkko ja kaupunki puolustaa kaikkien yhtäläistä ihmisarvoa, sillä se on kirkon tehtävä ja journalismissakin tärkeää. Meille on määritelty linja ja tehtävät ja sen mukaan me toimimme.

Olennaista journalismissa on totuuden etsintä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Juusela haluaa toimituksensa kanssa tuottaa raikasta, kiinnostavaa ja luotettavaa monikanavaista mediaa, joka on oman aihealueensa asiantuntija. Tarpeen tullen näkökulma on myös globaali.– Ajattelen, että Kirkko ja kaupunki toimii myös kulttuuritulkkina kirkon sanoman ja ihmisten kysymysten välissä.Pauli Juusela seuraa tehtävässä Jaakko Heinimäkeä, joka siirtyi vuoden alussa Brysselin merimieskirkon palvelukseen.Kirkko ja kaupunki on pääkaupunkiseudun evankelisluterilaisten seurakuntien yhteinen media, joka on nykyisessä muodossaan toiminut vuodesta 2017. Kirkko ja kaupunki on Julkisen sanan neuvoston jäsen ja noudattaa sen periaatteita.Painetun lehden levikki on 340 000 kappaletta. Lehti jaetaan n. 20 kertaa vuodessa seurakuntien suomenkielisten jäsenten koteihin Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa. Mediaperheeseen kuuluu myös Jouluradio, joka toimii valtakunnallisesti.