Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pasi Turunen lähetysavustusleikkauksista: Teologista ”väkisinmakaamista”

 

Radiotoimittaja Pasi Turusen mukaan ”Helsingin ja Vantaan kirkkojen päätös viedä lähetysjärjestöiltä tuki on hyökkäys perinteisiä kristillisiä arvoja edustavia lähetysjärjestöjä kohtaan”. ”Minusta on jonkinlaista teologista ”väkisinmakaamista” vaatia juridisilla tai taloudellisilla seuraamuksilla uhaten kristillisiä yhteisöjä toimimaan vastoin arvoperustaansa”, Turunen kirjoittaa. ”Yhtä hyvin voisi syyttää Apple yhtiötä ”syrjinnästä”, ja uhata viedä siltä tuotekehitykseen varatut rahat, koska Apple ei suostu palkkaamaan palvelukseensa henkilöitä, jotka eivät usko sen tuotteisiin”, hän vertaa.

Turunen arvostelee myös Kirkko & Kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simolan tuoretta pääkirjoitusta.

Ihmisten syrjintää ei saa hyväksyä, mutta hän (Simola) itse avoimesti syrjii konservatiivisella kannalla olevia ihmisiä, Turunen kirjoittaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Sekä omalle jäsenistölle että koko maahan halutaan kertoa, millaisten arvojen taakse kirkko Helsingissä ja Vantaalla todella asettuu… …Raamattu-korttia on turha vetää esiin, se on nähty jo turhan monta kertaa. Kyllä helsinkiläisetkin kirkon päättäjät ovat Raamattunsa lukeneet ja löytäneet sieltä Vapahtajan, joka ei hylkinyt ketään, ei publikaania, porttoa eikä spitaalista,” Simola kirjoittaa Kirkko & Kaupunki -lehdessä.

– Pitäisikö tämä ymmärtää siten, että Jeesukselta saataisiin nyt siunaus vaikkapa prostituution laillistamiselle? Hänhän ei hyljeksinyt porttoja, mikä Simolan logiikassa merkitsee sitä, että Jeesus hyväksyi heidän ammatinvalintansakin. Mihin unohtui ”Mene, äläkä tästedes enää syntiä tee”? Turunen ihmettelee.

”Koko kirkossa pitäisi vihdoin tajuta, että ihmisten syrjimistä ei saa hyväksyä minkään syyn nojalla. Syrjintä on paitsi rikos myös synti”, Simola muotoilee.

– Ilmeisesti sellaista kuitenkin saa syrjiä mikä on syntiä. Ja tässä juuri on villakoiran ydin. Muutoin Simolan moralisoinnilta putoaa pohja. Lähetysjärjestöt tekevät Simolan mielestä syntiä pitäessään homosuhteita syntinä, ja sellaista ei tarvitse suvaita mikä on syntiä. Syntiä saa syrjiä. Vaikkapa ottamalla lähetyskannatuksen pois.

– Simolan mielestä homosuhteessa eläminen ei tietenkään ole syntiä. Tätä näkemystä on mahdotonta kuitenkaan perustella Raamatulla.

Turusen mukaan kyse on siitä, että ”helsinkiläiset ja vantaalaiset kirkon päättäjät eivät taida piitata Raamatusta”.

– Kunhan vain käyttävät sitä soveltuvin osin silloin, kun se heidän tarkoitusperiinsä sopii.

Turunen esittää, että ”suhtautumisesta homoseksuaaliseen käyttäytymiseen on tullut kirkon liberaaliuudistajille puhdasoppisuuden uusi mittari”.

– Sitä tentataan nyt joka käänteessä kuin inkvisitiossa konsanaan.

Niin kauan kuin kirkolla on ”jonkinlainen näkemys kristillisestä etiikasta ja teologiasta”, se tulee Turusen mukaan suhtautumaan joihinkin elämänmalleihin ja uskonnollisiin näkemyksiin torjuvasti.

– Vaikka se samalla toivottaa kaikki katuvat syntiset tervetulleeksi evankeliumin osallisuuteen. Tämä ei ole syrjintää missään juridisesti tai moraalisesti asianmukaisessa merkityksessä, hän erittelee.

Lue Turusen blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 
Artikkelibanneri perussanoma