Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Pasi Ruohosen äänen tuntevat kaikki

 

Pasi Ruohosella on Yogi-karun ääni ja lempeä sydän. (Kuva Mikael Juntunen)

Pasi Ruohosen tuntevat äänestä kaikki, mutta kasvoista aika harva.

Samettinen ääni tunkeutuu koteihin lukuisia kertoja jokaisena iltana. Mutta tällä äänellä on myös lempeät silmät ja sydän paikallaan.

Kaksikymmentä vuotta äänityöläisenä ollut Pasi Ruohonen on antanut äänensä lukuisiin mainoksiin ja elokuviin Lehmäjengistä ja Karvisesta Avatariin. Ennätys on 160 jaksoa Paavo Pesusienenä.

Rippikoululeirillä Jumalaan törmännyt Ruohonen tunnustaa, että hänen lapsenuskonsa on edelleen ihan samanlainen. Pasi nauraa laiskuudelleen ja kertoo sopimuksestaan Jumalan kanssa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Koin työlääksi laittaa kädet ristiin. Sanoinkin yläkertaan: ”Sovitaanko silleen, että kun en rutiininomaisesti jaksa hoitaa tätä asiaa, niin kuuntele sinä ajatuksiani ja johdata minua.”

– Usko ei ole millään tavoin vaikea asia. Se on luottamista siihen, että elämässä asiat menevät niin kuin pitää. Vähän niin kuin avaa takin, lähtee menemään ja katsoo, mitä tapahtuu. Silleen on helpompi mennä päivä kerrallaan, kun kuuntelee sydäntään.

Pasi on onnekas, sillä rukoilevan äidin ajatukset ovat aina läsnä.

– Kun on ongelmia, äiti sanoo usein jo rukoilleensa puolestani. Hän on se, joka hoitaa sielunhoidollisen puolen. Kun itsellä on kauhea kiire, se on hyvä pysäyttäjä. Tajuaa, että on taas aika mennä vähän rauhoittumaan ja kuuntelemaan. Sitten alkaa taas löytää oikeita asioita.

Lue lisää Pasi Ruohosen ajatuksista ja elämästä 16.6. ilmestyvästä Sana-lehdestä.