Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Palveleva puhelin ja netti auttavat joulunakin vaikeuksissa

 

Laiturille.fi on työttömien tukena

Jouluun ladataan edellytykset omasta perheestä ja hyvästä tahdosta, mutta yksinäisyys ja vaikeudet saattavat olla läsnä silloinkin.

Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua ja viestin voi lähettää myös palvevaan nettiin.

– Joulun ajan yhteydenotot eivät juurikaan poikkea muista ajoista. Ehkä yksinäisyys on enemmän esillä, Palvelevan Puhelimen sihteeri Helena Samulin kertoo,

– Joulun edellä saattaa myös olla sellaisia soittoja, joissa odotetaan joulua pelonsekaisilla tunteilla, koska silloin korostetaan perheyhteyttä, rauhaa ja hyvää tahtoa. Mielessä saattaa olla pelko, että jouluna ne eivät toteudukaan.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Palveleva puhelin on evankelis-luterilaisten seurakuntien ylläpitämä auttava puhelinyhteys. Palvelevaan puhelimeen voit soittaa kaivatessasi kuulijaa ja keskustelukumppania.

Puhelin päivystää niin arkena kuin pyhäpäivinäkin sunnuntaista torstaihin kello 18-01 ja perjantaina ja lauantaina kello 18-03. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta kello 20-24.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa suomenkielisille soittajille 01019-0071 ja ruotsinkielisille 01019-0072. Palvelevaan puhelimeen on mahdollista soittaa myös ulkomailta.

Ulkomailta soitettaessa numerot ovat +358 1019 0071 ja +358 1019 0072.

Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin laskutusperusteen mukaisesti ja lankapuhelimesta soitettuna paikallispuhelumaksun verran.

Palveleva netti ja tukea työttömille

Keskusteluapua saa myös internetin kautta. Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä joulun aikanakin osoitteessa http://evl.fi/palvelevanetti. Viestissä voi kertoa mieltä painavista asioista. Palvelussa voi asioida nimettömästi. Vastaajat ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia. Viestiin vastataan viiden päivän kuluessa. Palvelevan netin käyttö on maksutonta.

www.laiturille.fi on lomautettujen, irtisanottujen ja työtä etsivien keskustelualue. Laiturille on evankelis-luterilaisten seurakuntien ylläpitämä nettisivusto, joka pyrkii tavoittamaan työttömiä ja tarjoamaan heille tietoa eri paikkakunnilla tapahtuvasta työttömien toiminnasta, sekä vertaistukea keskustelufoorumin myötä.

 
Artikkelibanneri perussanoma