Palkittu, namibialainen VMSIX: ”Suomi on meille kuin toinen kotimaa”

 

Kiihkeimmästä kesälomakaudesta huolimatta namibialaisyhtye VMSIX veti Tampereen Lielahden kirkon täyteen viime perjantaina. Kuva: Erja Taura-Jokinen

VMSIX-yhtye pitää tänään 19.7. ilmaiskonsertit Lappeenrannassa ja Lahdessa. Väkevästi evankelioivat laulajat ovat tehneet yhteistyötä Rajattomat-yhtyeen kanssa sekä Suomessa että Namibiassa.

Namibialainen yhtye, Vocal Motion Six, syntyi vuonna 1999. Perustajajäseniä olivat veljekset Vasco ja Jones Mario Namibian Rundusta sekä Sambiassa syntyneet veljekset Peter ja Mark Chizyuka.

Ensimmäisen ulkomaan konserttinsa he pitivät Suomessa.

Radio Dei Jumis

‒ Suomi on meille kuin toinen kotimaa, VMSIXin laulajat totesivat lämpimästi viime perjantaina esiintyessään Tampereella Lielahden kirkossa.

Avaussanat lausui rokkipappi Tarvo Laakso. Myös gospelmuusikko Pekka Simojoki oli yleisön joukossa.

VMSIXin kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut, välillä siinä on ollut naisartistejakin. Nyt mukana on Angolassa syntynyt Paulo Nhanga Correia.

VMSIX on konsertoinut Kiinassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä saavuttanut urallaan lukuisia palkintoja – myös kolmannen sijan Tampereen Sävelessä vuonna 2014.

VMSIXin tuorein albumi, Ekundungu, palkittiin hiljattain parhaana afrikkalaisena albumina CASA Awards -tilaisuudessa Yhdysvalloissa.

Tänään 19.7. tasokkaasta laulusta voi nauttia Lappeenrannassa Lappeen kirkossa kello 12 ja Lahden Ristinkirkossa kello 19.

Lauluyhtye tekee paljon hyväntekeväisyystyötä sekä vierailee veloituksetta päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tilaisuuksissa.

Yhtyeen motto on: ”Se, mitä teemme pelkästään itsellemme, kuolee mukanamme, mutta mitä olemme tehneet toisille ja maailmalle, se säilyy ja on kuolematonta.”

 

Aiheet