Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Palkittu kirjailija toteuttaa unelmaansa Raamattukylässä

 

– Raamatun kertomuksissa on loputon tarinoiden aarrearkku. Sieltä on hieno nostaa ihmisten elämäntarinoita ja tuoda tähän päivään suomalaisen luonnon keskelle, sanoo Vivamon Raamattukylän perustaja ja näytelmien kirjoittaja Anna-Mari Kaskinen.
Raamattukylän vaellusnäytelmissä ihmiset saavat kulkea näytelmän mukana ja heistä tulee osa kertomuksia.

Anna-Mari Kaskinen on asunut 16 vuotta Lohjalla Vivamossa. Jo ensimmäisinä vuosina hän näki sielunsa silmin, kuinka kauniissa luonnossa järven rannalla voisi esittää Raamatun kertomuksia.

– Olen yllättynyt siitä, miten kaikki on jo valmiina. Mitään ei ole tarvinnut rakentaa, sen kun vaan sijoitteli kertomuksia uusiin paikkoihin. Genesaretin järvi ja paimenten ketokin ovat omasta takaa.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Anna-Mari Kaskinen unelma hautautui 12 vuodeksi, kunnes Vivamon johtajaksi tuli Kalevi Rautjoki ja yhteinen missio alkoi toteutumaan.

Viisivuotias Raamattukylä

Anna-Mari Kaskisen kirjoittamissa vaellusnäytelmissä on näytellyt 200 ihmistä ja heidän mukanaan on vaeltanut 50.000 katsojaa. Vivamon Raamattukylän pääsiäisnäytelmä ”Ihmisen Poika” on vaellusnäytelmä, joka vie katsovat hiljaisen viikon tapahtumiin ja pääsiäisaamun ihmeeseen. Näytelmää esitetään Vivamossa 29.3.-4.4.

Anna-Mari Kaskinen aloitti näytelmien kirjoittamisen jo kansakoulussa. Nyt tuhansien sanoitusten äiti saa kirjoittaa näytelmiä unelmiensa teatteriin.

Koko Anna-Mari ja Roihuvuoren kirkkoherra Pekka Kaskisen perhe on ollut mukana esiintymisissä. Vaeltajien seuratessa tänä pääsiäisenä Jeesuksen matkaa Öljymäelle, kohti kärsimystä ja ristiä, matkan varrella voi juutalaisten joukossa kohdata Anna-Marin ja hänen nuorimman tyttärensä.

– Aivan viimeaikoina minun sellainen suuri rakkaus on satujen kirjoittaminen. Ehkä se liittyy tähän elämäntilanteeseen, kun on taas satuikäinen perheessä ja on voinut ammentaa mielikuvitusmaailmasta ja kuulostella, miten lapsi ajattelee ja kokee asioita. Yhdessä lapsen kanssa voi myöskin työstää joitain tarinoita.

Nämäkin tarinat ovat innostaneet niin lapsia kuin aikuisiakin. Suomen Nuorisokirjailijat ry:n Arvid Lydecken -palkinto vuodelle 2010 myönnettiin Anna-Mari Kaskiselle tammikuussa Kirjapajan kustantamasta teoksesta Tuulihattu ja tuhat tarinaa.

Anna-Mari Kaskinen tunnetaan kirjailijana, runoilijana, sanoittajana ja käsikirjoittajana. Laaja tuotanto käsittää lastenkirjoja, runoja, sanoituksia, messuja ja musikaaleja, hartauskirjoja, pakinoita, lehtikolumneja ja käännöksiä.

Nykyisessä virsikirjassa on seitsemän Anna-Mari Kaskisen sanoittamaa virttä. Kaskinen on toiminut Lastenmaa -lehden päätoimittajana vuodesta 1992. Vuonna 2003 hänelle myönnettiin sekä Vuoden kynä että Golden gospel -palkinnot. Äskettäin ilmestyi varhaisnuorille suunnttu Gospel Junior -äänite, jonka sanoitukset ovat Kaskisen käsialaa.

Anna-Mari Kaskinen on Radio Dein viikon vieraana 15.-19.3. klo 15.20. Koostelähetys 23.3. klo 21.35.

 

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa