Saksalaiskysely: joka neljäs suostuisi sirutettavaksi

 

Kuva: sxc.hu

75 prosenttia vastaajista ei halua implanttia. Tietosirujen asentaminen ihmisiin on kiinnostanut kristillisiä tahoja Ilmestyskirjan ennustuksen vuoksi, jossa viimeisinä aikoina pedon merkki laitetaan ihmisen oikeaan käteen ja otsaan.

Tietosiruja kohtaan koettu vastustus on saanut kasvualustaa erityisesti kristillisissä piireissä, joissa sirujen on tulkittu edustavan Ilmestyskirjassa mainittua pedon merkkiä.
 
Saksan IT-teollisuuden lobbausryhmän BITKOM:in tutkimuksessa 23 prosenttia vastaajista suostuisi ottamaan itseensä ihonalaisen mikrosiruimplantin, jos siitä saisi tiettyjä etuja.
Tutkimuksen tavoitteena oli havainnollistaa, miten tosielämän ja virtuaalimaailman erot alkavat muuttua yhä häilyvämmiksi.

– Tämä on toki äärimmäinen esimerkki siitä, miten pitkälle ihmiset voivat kuvitella verkottumisen kehittyvän, kommentoi BITKOM-ryhmän johtaja August-Wilhelm Scheer uutistoimisto AFP:n mukaan.
Tuhannesta haastatellusta 16 prosenttia oli valmis sirutukseen, jotta heidät voitaisiin pelastaa nopeammin onnettomuuden tai tulipalon sattuessa. 5 prosenttia puolestaan ottaisi sirun, jos kaupankäynti sujuisi sen avulla helpommin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Vastaajista 72 prosenttia kieltäytyi ottamasta implanttia ”missään olosuhteissa”.