Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pakistanilaisperheelle ei jatkoaikaa Suomessa

 

Sisäministeri Päivi Räsänen. KUVA: Jenniina Nummela

Karkotusuhan alla oleva kristitty pakistanilaisperhe joutuu lähtemään Suomesta. Nykyisin Joensuussa asuva perhe pakeni Suomeen jouduttuaan äärimuslimien vainoamaksi. Sisäministeri Päivi Räsänen kertoo, että vireillä oleva oleskelulupahakemus ei täytä nykylain puitteissa oikeutta jäädä Suomeen.

– Perheen tilanne tuntuu pahalta. Ministerin toimivalta ei riitä puuttumaan yksittäistapaukseen, mutta toki olemme pyrkineet selvittämään asiaa perin pohjin, Räsänen toteaa.

– Maahanmuuttovirastossa järjestettiin tilaisuus, jossa saimme lisää asiantuntijatietoa Pakistanin kristittyjen tilanteesta. Mukana tilaisuudessa oli ministeriön asiantuntijoiden lisäksi muun muassa lähetysjärjestöjen edustajia, Räsänen kertoo.

Pakolaisoikeuden mukaan kansainvälistä suojelua annetaan hakijalle, jos kotivaltio ei kykene tai halua suojella tätä vainolta tai muulta vakavalta ihmisoikeusloukkaukselta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Jokaisen hakijan kohdalla arvioidaan hänen henkilökohtainen tilanteensa ja uhan todellisuus saatavilla olevin perustein. Jokainen turvapaikkapäätös tehdään yksilöllisin perusteisin. Suomessa on myös tehty positiivisia turvapaikkapäätöksiä pakistanilaisille hakijoille, Räsänen kertoo.

Pielisensuun evankelisluterilainen seurakunta ja Joensuun ortodoksinen seurakunta vetosivat viranomaisiin, ettei pakistanilaisperhettä karkotettaisi.
Perheelle on nyt annettu kaksi viikkoa aikaa poistua maasta oma-aloitteisesti.

Perheen turvapaikkahakemus on hylätty aiemmin kaksi kertaa. Perheen isä Rafiq Anjum on anonut työperusteista oleskelulupaa, mihin odotetaan päätöstä. Tämä ei kuitenkaan estä karkotuksen toimeenpanoa kesken prosessin. Rafiq Anjum on kouluttautunut tietojenkäsittelyalalle ja työskentelee joensuulaisessa yrityksessä.