Pakistanilainen Asia Bibi vapautettu vankilasta

 

Pakistanilainen kristitty viiden lapsi äiti Asia Bibi on Pakistanin korkeimman oikeuden päätöksellä määrätty vapautettavaksi 31. lokakuuta, uutisoi World Watch Monitor.

Pakistanilainen kristitty viiden lapsi äiti Asia Bibi on Pakistanin korkeimman oikeuden päätöksellä määrätty vapautettavaksi 31. lokakuuta, uutisoi World Watch Monitor. Asia Bibi ehti viettää lähes kahdeksan vuotta vankeudessa, syytettynä ”jumalanpilkasta”, josta Pakistanissa on voimassa kuolemanrangaistus. Asia Bibille vaadittiin kuolemantuomiota, koska hänen väitettiin pilkaanneen profeetta Muhammedia ja Allahia suusanallisessa riidassa peltotöissä vuonna 2009. Riita oli syntynyt siitä kun musliminaiset kieltäytyivät juomasta samasta vesiastiasta kristityn Asia Bibin kanssa. Häntä pidettiin saastaisena.

”Asia Bibin vapautuminen on suuri edistysaskel Pakistanin ihmisoikeustilanteessa ja luo uskoa oikeudenmukaisempaan kehitykseen. Tästä huolimatta edelleen moni kristitty on Pakistanissa väkivaltaisen vainon kohteena. Toivomme, että Asia Bibi ja hänen perheensä pääsee nyt turvaan, sillä heidät on uhattu tappaa oikeuden vapauttavasta päätöksestä huolimatta. Haluan kiittää kaikkia Open Doorsin suomalaisia tukijoita, jotka esimerkiksi vuonna 2015 lähettivät 1500 postikorttia Asia Bibille vankilaan. Ilman näkyvää kansainvälistä kiinnostusta oikeuden päätös olisi voinut olla toinen, kiteyttää Open Doorsin toiminnanjohtaja Miika Auvinen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Vaikka Asia Bibia uhannut kuolemantuomio on kumottu ja hänet vapautetaan vankeudesta, uutinen tuomiosta on raivostuttanut pakistanilaisia ääri-islamisteja. Islamabadin kaduilla on jo tuhatpäinen joukko vaatimassa Asia Bibin tappamista ja kylttejä, joissa luvataan palkkio kuolemanjälkeisessä elämässä sille, joka tappaa Asia Bibin.

”Meidän on nyt erityisen tärkeä edelleen tukea Pakistanin kristittyjä näinä kriittisinä hetkinä, koska laajojen väkivaltaisuuksien uhka on todellinen. Pyydän seurakuntia Suomessakin rukoilemaan, että rauha säilyy Pakistanissa”, Miika Auvinen toteaa.

Uutinen on noteerattu lukuisissa medioissa eri puolilla maailmaa. Myös tuhannet suomalaiset ovat reagoineet vuosien varrella Asia Bibin tapaukseen ja aktiivisesti kampanjoineet hänen vapauttamisekseen.

Lue lisää Asia Bibista

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen