Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Päivi Räsänen: Vainotut kristityt tarvitsevat suojelua

 

Päivi Räsänen jatkaa keskustelua pakolaispolitiikasta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei pidä Espoon piispa Mikko Heikan häntä kohtaan esittämään kritiikkiä oikeudenmukaisena. Räsäsen mukaan on selvää, että kulttuurinäkökohdat on aina huomioitava pakolaispolitiikasta puhuttaessa.

Espoon piispa Mikko Heikka korosti viikonloppuna kirkon edustavan näkemystä, jonka mukaan pakolaiset tulee valita vain suojeluntarpeen perusteella.

– Suojelutarve on itsestään selvä lähtökohta. Se ei ole valintaperuste. Maailman miljoonista pakolaisleireillä asuvista jokainen on suojeluntarpeen alainen. Sen lisäksi kansallisesti käytetään erilaisia perusteita, joiden avulla pakolaisia näiden miljoonien joukosta valitaan, Räsänen muistuttaa.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

– Suomi valitsee kohdeleirit, viranomaisemme tutustuvat YK:n pakolaisjärjestön esivalitsemien perheiden henkilötietolomakkeisiin ja sen jälkeen lentävät paikan päälle haastattelemaan kutakin perhettä erikseen. Lopulliset päätökset tehdään Suomessa. Tässä valinnassa maiden tulisi tehdä nykyistä parempaa työnjakoa, että sopeutumismahdollisuus myös kulttuurinäkökohdista huomioitaisiin paremmin. Muistutan, että myös vainotut kristityt pakolaisleireillä tarvitsevat suojelua.

Päivi Räsänen täsmentää kantaansa pakolaispolitiikkaan ja käy läpi viime viikkojen mediakohua Radio Dein Päivän vieras -tunnilla tiistaina 2.11. kello 9-10.

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa