Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Päivi Räsänen: Kirkkoihin voi yhä mennä rauhallisin mielin

 

– Suomessa terrorismin uhka on edelleen hyvin matalalla tasolla, arvioi entinen sisäministeri Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsänen rohkaisee suomalaisia menemään edelleen kirkkoon. – Pelolle ei saa antaa sijaa, Räsänen sanoo viitaten Pariisin terrori-iskuihin.

Kansanedustaja ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen vieraili maanantaina Radio Dein Toivon päivä –lähetyksessä Anu Lehtipuun vieraana Ranskan terrori-iskujen jälkitunnelmissa. Räsäsen mielestä emme saa antaa pelolle sijaa, koska se juuri on terroristien tavoite.

– Sillä, että Pariisissa, Euroopan sydämessä, on tehty tällainen järkyttävä teko tehty, halutaan saada koko maailmaan pelkoa aikaan. Tällaisessa tilanteessa meidän kristittyjen täytyy muistaa, että emme elä pelkuruuden hengen alla, Räsänen muistuttaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Räsänen korostaa, että terrorismi on järkyttävä ja surullinen ilmiö ja asia, joka täytyy ottaa vakavasti. Myös suomalaisten viranomaisten tulee seurata tilannetta ja tarvittaessa reagoida siihen. Entisenä sisäministerinä Räsänen kuitenkin lohduttaa meitä suomalaisia:

– Suomessa terrorismin uhka on edelleen hyvin matalalla tasolla, jos sitä vertaa vaikkapa Ranskaan tai Belgiaan tai Espanjaan.

Räsänen näkee Isisin terrori-iskuissa selkeän kaavan, jossa terroristijärjestö pyrkii toistamaan iskuja samoilla alueilla, esimerkiksi Pariisissa ja tietyillä Lähi-Idän alueilla, vahvistaakseen vaikutelmaa siitä, että heitä ei pystytä pysäyttämään.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kommentoi Pariisin terrori-iskua Kirkon tiedotuskeskuksen julkistamassa tiedotteessa. Arkkipiispa paljastaa, että iskut hätkähdyttivät häntä ja veivät sanattomaksi suunnattomassa julmuudessaan. Päivi Räsäsen tavoin Kari Mäkinenkin kehoittaa meitä rohkeuteen:

– Olkaa rohkeat ja pitäkää hyvästä kiinni. Älkää vastatko pahaan pahalla. Jos pelko voittaa, iskun tekijät voittavat, arkkipiispa painottaa.