Päivi ja Niilo Räsänen: ”Eduskunta voi muuttaa avioliittolain, mutta ei luonnonlakeja eikä Jumalan sanaa”

 

Päivi ja Niilo Räsänen. Kuva: Sari Savela

Kirkkokansan Raamattupäivässä Finlandia-talon sali täyttyi ääriään myöten, kun kansanedustaja Päivi Räsänen ja teologian tohtori Niilo Räsänen aloittivat opetuksensa kristillisestä avioliitosta.

”Yleisen ilmoituksen perusteella ymmärrämme, että ihmiskunta voi jatkua vain sen perusteella, että olemme miehiä ja naisia. Tämän ymmärtämiseen emme tarvitse Raamattua. Jokaisessa kulttuurissa on tietoisuus siitä, että avioliiton muodostaa kaksi sukupuolta. Jumalan luomistyön ja Jeesuksen opetuksen mukaisesti avioliiton muodostaa yksi nainen ja yksi mies. Tämä on myös Uuden testamentin apostolien johdonmukainen opetus”, Niilo Räsänen totesi.

Päivi Räsänen kertoi eduskunnan äänestyspäätöksellä sukupuolineutraaliksi muutetun avioliittolain muutoksen vaiheista: ”Hanketta edistettiin asteittain käyttäen tunnetarinoita ja kaapaten sanoja kiertoilmaisuiksi kuten tasa-arvoinen, sateenkaari tai rakkaus.” Hän totesi, ettei muutosta voi vähätellä todeten sen koskettavan vain marginaalista vähemmistöä: ”Sukupuolijärjestelmään perustuva ihmiskuva haastetaan laajalla rintamalla lähtien päiväkodeista ja koulusta.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hän sanoi, että taistelussa avioliitosta on pohjimmiltaan kysymys kristillisen uskon perustasta: luomisesta, lankeemuksesta ja lunastuksesta.

”Kristillisen avioliiton perusta on kirjoitettu Jumalan sanaan ja jokaiseen kromosomiimme.”

Räsäset halusivat myös rohkaista kristittyjä avioliittoasiassa.

”Nyt ei ole hiljaisuuden, mukavuusalueelle vetäytymisen tai yleiseen eetokseen sopeutumisen aika. Me tarvitsemme kirkossamme uskonpuhdistuksen, jossa palataan lain ja evankeliumin sanaan myös avioliiton kohdalla”, päätti Päivi Räsänen pariskunnan osuuden.