Paavi on Twitterissä @Pontifex

 

Paavi Benedictus XVI on avannut uuden virallisen Twitter-tilin. Vielä tilillä ei ole yhtään twiittausta. Vatikaanin uutistoimiston mukaan tili otetaan käyttöön ensi viikon keskiviikkona 12. joulukuuta paavin viikoittaisessa audienssissa, jolloin paavi vastaa Twitterissä lähetettyihin kysymyksiin.

Vatikaani ilmoitti paavi Benedictus XVI:n löytyvän yhteisöpalvelu Twitteristä käyttäjänimellä @Pontifex. Hän twiittaa henkilökohtaiselta tililtään kahdeksalla kielellä. Maanantaisen tiedotteen jälkeen paavi on saanut Twitterissä jo lähes puoli miljoonaa seuraajaa.

Twitterin kautta voi lähettää paaville uskoa koskevia kysymyksiä, joista osaa hän pyrkii vastaamaan ensimmäisissä twiittauksissaan keskiviikkona 12. joulukuuta.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Vatican Radion mukaan Twitter teki paljon yhteistyötä Vatikaanin kanssa saadakseen paavin tilin avattua.

– Yhtiönä meille on tärkeää saada mukaan vaikuttavia johtajia, ja paavi on ehkä maailman merkittävin uskonnollinen johtaja, joka on  liittynyt meidän palveluumme, Twitterin sosiaalisen innovaation johtaja Claire Diaz Ortiz sanoi Vatican Radiolle.

Paavi Benedictus XVI on aikaisemmin kehottanut papistoa valmistautumaan uuteen evankeliointiin käyttämällä modernia teknologiaa.

 

Lue myös:

Katolinen äänestysopas kännyköihin Yhdysvalloissa

Useita uskonnollissävytteisiä internet-osoitteiden päätteitä haettu

Saudi-Arabia pyrkii estämään Vatikaania saamasta .catholic-verkkotunnuksen