Paavi Franciscus vahvisti: Katolinen kirkko ei aio siunata samaa sukupuolta olevien parien liittoja

 

Kuva: Sari Savela

Katolinen kirkko antoi maanantaina 15.3. kannanoton, jonka mukaan katolisen kirkon pappi ei voi siunata samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Paavi Franciscus on vahvistanut lausunnon.

Katolisen kirkon uskonopin kongregaation vastaus kysymykseen Onko kirkolla valtaa antaa siunaus samaa sukupuolta olevien parien liitolle? julkistettiin maanantaina 15. maaliskuuta Vatikaanissa. Katolinen kirkko ei voi eikä aio siunata samaa sukupuolta olevien liittoa. Paavi Franciscus vahvisti kielteisen vastauksen. Asiasta uutisoi CNN.

Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan suomenkielellä Suomen katolisen kirkon verkkosivuilta.

Treen srk, neliöb 3.-16.4, MJa

”Mutta Jumala ei siunaa eikä voi siunata syntiä: Jumala siunaa syntistä ihmistä, jotta ihminen tunnistaisi olevansa osa Jumalan rakastavaa suunnitelmaa ja antaisi Jumalan muuttaa hänet. Jumala ’ottaa meidät sellaisina kuin olemme, mutta ei koskaan jätä meitä sellaisiksi kuin olemme'”, lausunnossa sanotaan.

Lausunnossa kehotetaan myös kristillisiä yhteisöjä ja paimenia kohtaamaan homoseksuaalisia taipumuksia omaavat ihmiset kunnioittaen ja hienotunteisesti. ”Voikoot he tuntea, että kirkko on aidosti heitä lähellä – rukoillen heidän puolestaan, auttaen heitä ja jakaen heidän matkansa kristillisessä uskossa – ja ottakoot vilpittömän avoimina vastaan kirkon opetuksen”, lausunnossa todetaan.

Katolisessa kirkossa avioliitto on yksi sakramenteista.