Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pääministeri Sipilä: Pidän jo taloustilannetta pienempänä ongelmana kuin pakolaisten aiheuttamaa

 

Pääministeri Juha Sipilä sanoi perjantaina pitävänsä jo Suomen taloustilannetta pienempänä ongelmana kuin pakolaisten aiheuttamaa.

Sipilä (kesk.) ilmoitti STT:lle hallituksen seuraavan pakolaistilannetta nyt tunti tunnilta.

Sisäministeri Petteri Orvon (kok.) mukaan Suomeen odotetaan tänään 800–1000:ta uutta pakolaista. Hän kertoo, että eilen pakolaisia saapui yli 500.
Paine on suurin pohjoisessa. Sipilän mukaan resursseja suunnataan Tornion alueelle.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kangasalle päätettiin perjantaina perustaa turvapaikanhakijoiden transit-keskus. Se tulee Kaivannon sairaala-alueen tyhjillään oleviin rakennuksiin.

Transit-keskus toimii pitkälti samalla periaatteella kuin Tornioon suunniteltu järjestelykeskus. Turvapaikanhakijat tulevat keskuksiin rekisteröitymistä varten, minkä jälkeen heidät viedään vastaanottokeskuksiin.

Torniossa turvapaikanhakijat ovat korkeintaan viikon, ja Kangasallakin rekisteröinnit pyritään hoitamaan suunnilleen samassa ajassa.
Kangasalan kunnanhallitus hyväksyi transit-keskuksen perustamisen perjantaiaamuna. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja SPR solmivat torstaina keskusta koskevan vuoden määräaikaisen vuokrasopimuksen.

– Alamme järjestää (toimintaa) saman tien. Henkilökuntaa olemme rekrytoineet Kangasalle kymmenkunta henkilöä, kertoi SPR:n Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen.

Kangasalan keskukseen tulee tilat noin 150 turvapaikanhakijalle.

Radio Dein Viikon debatissa käydään ensi keskiviikkona suoraa keskustelua maahanmuuttajiin kohdistuneista ennakkoluuloista, inhimillisyydestä ja pakolaiskriisin realiteeteista. Keskiviikkoaamun suorassa lähetyksessä ovat debatisteina kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim ja kansainvälisten suhteiden väitöskirjatutkija Riikka Purra.

Radio Dein pakolaisdebatti keskiviikkona 23.9. klo 9. Uusinta kello 13 ja sunnuntaina 27.9. klo 20.

(STT/Radio Dei)

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)