Pääministeri Juha Sipilä puhuu kirkon tapahtumassa kotoutumisesta

Pääministeri Juha Sipilä on vahvistanut osallistumisensa evankelisluterilaisen kirkon Kirkkopäiville. Sipilä puhuu kirkon järjestämässä tapahtumassa uskontoja, rauhaa ja kotoutumista käsittelevässä seminaarissa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on vahvistanut tulonsa pääpuhujaksi toukokuussa Turussa järjestettävien Kirkkopäivien pääpuhujaksi Uskonnot, rauha ja kotoutuminen -seminaariin kulttuurikeskus Logomossa. Seminaari on osa Kirkkopäivien ohjelmistoa.

Seminaaria edeltää eri uskontokuntien yhteinen rauhankävely. Rauhankävelylle osallistuu muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen, Turun piispa Kaarlo Kalliala, eurooppalaisia uskontojohtajia ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia. Järjestäjien mukaan rauhankävelyllä nähdään myös yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Rauhankävelijät irtisanoutuvat vastakkainasettelusta ja vihapuheesta. Kirkkopäivien järjestäjien mukana marssin tarkoituksena on osoittaa, että erilaiset uskonnolliset yhteisöt haluavat elää sovinnossa rinnakkain ja olla rakentamassa yhdessä Suomea.

Kirkkopäivät on joka toinen vuosi järjestettävä evankelisluterilaisen kirkon päätapahtuma. 19.-21. toukokuuta Turussa pidettävän tapahtuman järjestelyistä vastaavat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun arkkihiippakunta, Turun kaupunki sekä eri uskonnolliset yhteisöt Turussa yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa.

Radio Dei lähettää suorana lähetyksenä pääministerin puheen sekä muuta Kirkkopäivien ohjelmaa Turusta 19.-20. toukokuuta.

Kirkkopäivien ohjelma

Radio Dei Radiot_fi