Pääkaupunkiseudun uuden seurakuntalehden päätoimittajaksi 27 hakijaa

 

Vuoden 2017 alusta espoolaiset kirkon jäsenet saavat Kirkko ja kaupunki -lehden. Esse jää historiaan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntalehdet yhdistävät voimansa. Vuoden 2017 alusta lähtien pääkaupunkiseudulla ilmestyy vain yksi seurakuntalehti.

Uuden lehden vastaavaksi päätoimittajaksi on hakenut 27 henkilöä. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään viikolla 38. Hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen ovat: Pälvi Ahoinpelto, Heikki Hakala, Jaakko Heinimäki, Cindy Maarit D. Iskanius, Pauli Juusela, Riitta Kalliorinne, Tero Koskinen, Kari Latvus, Pekka Mäenpää, Tapani Ruokanen, Riku Siivonen, Kari Silvola, Totti Toivonen, Jarkko Tuusvuori ja Freija Özcan.

Päätoimittajan valitsee Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustojen nimittämä johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat Helsingistä Kaisa Raittila, Pekka Salomaa, Teemu Laajasalo, Eeva Vallisaari ja Hanna Mithiku, Espoosta Jouni Mykkänen, Heikki Saraste ja Kirsi Rostamo ja Vantaalta Thorleif Johansson, Leena Kaseva ja Markku Jääskeläinen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Viime keväänä Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustoissa päätettiin seurakuntalehtien yhdistämisestä. Uuden lehden nimeksi tulee Kirkko ja kaupunki. Esse ja Vantaan Lauri jäävät siis historiaan. Samalla seurakuntalehtien yhteinen verkkosivusto valomerkki.fi muuttuu samannimiseksi. Lehdestä ja verkkomediasta vastaa 20 hengen toimitus. Paperilehti ilmestyy joka toinen viikko.Valomerkki.fi-sivuston huhtikuussa julkaiseman uutisen mukaan ”tavoitteena on luoda maan johtava uskonnollisiin, elämänkatsomuksellisiin ja eettisiin aineistoihin keskittyvä media.” Lehti jaetaan kaikille pääkaupunkiseudun evankelisluterilaisen kirkon jäsenille. Arvioitu levikki on noin 350 000.