Ovatko KiVa-koulut sittenkin pahoja kouluja?

 

Lähes kaikki Suomen peruskouluista kuuluvat KiVa koulu -kampanjaan

KiVa koulu -kampanja on jo lähes kymmenen vuoden ajan kannustanut kouluja kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Kampanjan väitetään kuitenkin olevan tehoton.

Joukko koulukiusattuja nuoria ja asiaan perehtyneitä aikuisia on hiljattain perustanut Paha koulu -sivuston. Sen tarkoituksena on aikaansaada rakentavaa keskustelua koulukiusaamisesta, jota sivustolla luonnehditaan kouluväkivallaksi.

Opetusalalla työskentelevä Katri Säkö-Arias on ollut mukana Paha koulu -sivuston perustamisessa. Hänen mukaansa nuoret ovat itse olleet tyytymättömiä KiVa koulu -kampanjaan, johon 90% Suomen perusopetusta tarjoavista kouluista kuuluu. Stereotypioiden varassa toimivan kampanjan sijaan hän ehdottaa toisenlaisia toimintamalleja kiusaamisen kitkemiseksi. Konkreettisena esimerkkinä hän mainitsee keskusteluryhmien perustamisen kiusattujen vanhemmille.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Koulukiusaaminen on vanhemmille tuskallista ja vanhemmat ovat sen kanssa hirveän yksin. Keskustelurinki auttaisi asioiden käsittelyssä”, Säkö-Arias perustelee Ylelle.

Lähde: Yle
Kuva: www.flickr.com / Lee Morley