Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Oulun seurakuntien teltta tarjoaa lepohetken Qstock-festareilla – mahdollisuus myös festarivihkimiseen

 

Kuva: Qstock/ Antti Närhi

Oulun seurakunnat pystyttävät tänä vuonna yhdeksännen kerran Qstock-festarialueelle teltan, joka palvelee juhlijoita koko festareiden ajan. Lisäksi festareilla voi mennä naimisiin tai uusia vihkivalansa.

– Me haluamme olla siellä missä seurakuntalaisetkin ovat. Haluamme yhdessä juhlistaa musiikin, ilon ja ystävyyden juhlaa, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Salla Autere.

Autere kutsuu telttaa ”latauspisteeksi”, koska sinne voi tulla lepuuttamaan festareilla väsyneitä jalkojaan. Lisäksi myös kännykän lataaminen on mahdollista. Teltassa päivystää paljon kirkon työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Haluaisimme ajatella, että tarjolla on latausta niin mielelle, ruumiille kuin kännyköillekin. Emme yritä myydä mitään, vaan teltalle saa todellakin tulla vaan kuluttamaan aikaa tai pitää sitä vaikka tapaamispaikkana kavereiden kesken.

Vihkiminen festarihumussa

Festareilla on myös mahdollista mennä naimisiin. Avioliittoon voi festareilla astella käräjätuomarin tai papin vihkimänä. Kirkollisin menoin festareilla vihitään tänä vuonna neljä paria. Vihkipappeina toimivat Marika Huttu ja Anna-Maria Veijo.

– Nyt on toinen vuosi kun Qstockissa on mahdollista mennä naimisiin. Qstock-organisaatio pyörittää tämän kokonaan ja vastaa kaikista järjestelyistä. Kirkko vain järjestää paikalle papit. Vihkimisenhän ei tarvitse tapahtua kirkon tiloissa vaan vihimme yleensäkin niissä paikoissa joihin hääpari meidät pyytää, Autere selittää.

Autereen mukaan festarivihkiminen on paikkana ja tilanteena ainutlaatuinen ja erikoinen, minkä vuoksi tunnelma on lähtökohtaisesti erilainen kuin esimerkiksi kirkossa.

– Viime vuonna ainakin hääparit olivat rentoja ja nauravaisia, vähemmän jännittyneitä kuin vaikka kirkossa tapahtuvissa vihkimisissä.

Suurin ero kirkkovihkimiseen on kuitenkin musiikissa.

– Festareilla ei lauleta virsiä ja tai kuulla perinteistä häämarssia, vaan musiikki on kevyempää, sillä kysessä ei ole hengellistä musiikkia, Autere kertoo.

Festarivihkiminen tapahtuu Merikosken varrella sijaitsevassa Chill Out -puistossa. Festareilla on myös mahdollista uusia vihkivalansa. Qstock järjestetään Oulun Kuusisaaressa 28.–29. heinäkuuta.