Hautausmaakartta nousi tamperelaiseksi hittituotteeksi

 

Kesätyöntekijöitä Kalevankankaan hautausmaalla. Kuva: Hannu Jukola, Kirkon kuvapankki

Aamulehden Moro-kaupunkilehti uutisoi, että Kalevankankaan hautausmaan karttaa on jaettu paperisena jo 50 000 kappaletta. Digiversiona sen saa Tampereen seurakuntien nettisivuilta.

Moro-lehden tuottaja Jari Mylläri arvioi 20.7. julkaistussa kirjoituksessaan, että Kalevankankaan hautausmaakartta saattaa olla Tampereen kautta aikain eniten käytetty matkailuopas:

”Sitä on nyt jaettu hautausmaan postilaatikosta jo peräti 50 000 kappaletta. Sen on voinut tulostaa myös seurakuntien ja Moron nettisivuilta. Kotitulostajien määrää ei voi edes arvioida, mutta suosiosta päätellen luku on huikea.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Moro-lehti ja Tampereen seurakunnat julkaisivat kartan yhteistyössä vuonna 2008.

Toimittaja Jukka Manninen ilmoittaa artikkelissaan, että parina ensimmäisenä vuonna karttaa meni yhdessä hujauksessa 30 000 kappaletta.

Kartassa on numeroituna 76 kiinnostavaa hautaa. Kartan toisella puolella on lista niissä lepäävistä merkkihenkilöistä.

Kiinnostavimpina yleisö pitää Juicen, Väinö Linnan ja Lauri Viidan hautoja.

Karttaa on nykyisin jaossa Kalevankankaan pääportin ja Kalevantien puoleisen portin postilaatikoissa sekä hautauspalveluiden asiakaspalvelupisteessä, Hämeenkatu 28:ssa.

Kalevankankaalla, kuten Tampereen muilla hautausmailla, järjestetään kaikille avoimia opastuksia pitkin kesää.

Elokuun viimeisenä päivänä Kalevankankaalla pidetään juhlaopastus Suomi 100 vuotta –teemalla kello 20-21.30. Pääportilla jaetaan tulijoille kynttilät, joiden kanssa ryhmä tutustuu hautausmaahan. Muutakin ohjelmaa on luvassa.

 

 

Aiheet