Kiinan kommunistisen puolueen jäsenet eivät saa olla enää uskonnollisia

 

Kuva: Pixabay

Kiinan Uskonnollisten asioiden valtionhallinnon mukaan nyt on virallisesti lainvastaista olla uskovainen Kiinan kommunistisen puolueen jäsen, uutisoi CBN News.

”Puolueen jäsenillä ei saa olla uskonnollisia vakaumuksia. He eivät saa etsiä arvoja ja uskoa uskonnoista”, Uskonnollisten asioiden valtionhallinnon johtaja Wang Zuoan kirjoittaa puolueen viimeisimmässä lehdessä.

Wang linjaa, että puolueen jäsenten tulee olla vahvasti Marxilaisia. CBN News -sivuston mukaan kommunistisen puolueen johtajat uskovat uskontojen olevan vaaraksi puolueen yhtenäisyydelle. Times of India -uutispalvelun mukaan joidenkin puolueen johtajien mielestä uskonnollisuus on uhka maan turvallisuudelle.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Jotkut ulkomaalaiset voimat ovat käyttäneet uskontoja tunkeutuakseen Kiinaan. Ääriliikkeet ja laiton uskonnollinen toiminta leviävät joissain paikoissa, ja ne ovat uhka kansallista turvallisuutta ja sosiaalista vakautta vastaan” Wang toteaa.

Kiinan kommunistiseen puolueeseen kuuluu yli 80 miljoonaa jäsentä. Hallituksessa on puolueen jäseninä joitakin krisittyjä, jotka luultavasti pakotetaan lähtemään hallituksesta. Kiinan kommunistinen puolue on ateistinen, mutta linjaus sotii Kiinan perustuslakia vastaan. Perustuslain mukaan maassa on uskonnonvapaus.