Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Osa Kristuksen ruumista

 

Videolla halutaan korostaa sitä, että myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien pitäisi voida kokea olonsa hyväksi osana seurakuntaa.

Pride-viikon osana julkaistavassa videossa seksuaalivähemmistöihin kuuluvat kristityt kertovat elämästään.

Kallion seurakunnan pastorin Marjaana Toiviaisen ideoiman HLBTQI – Osa Kristuksen ruumista -videon tavoitteena on tuoda esiin seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten suhdetta hengellisyyteen, kristinuskoon ja kirkkoon.

“Emme aina muista, ketkä kaikki ovat osa kirkkomme ruumista. Tällä videolla on ihmisiä, jotka ovat osa kirkkoa. He näyttävät, miten huikea yhteisö olemme”, Toivainen kertoo Kotimaa24:lle. Hän muistuttaa, että ilman kaikkia ruumiinjäseniä seurakunta on rampa, eikä pysty toimimaan kunnolla.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

”Ei kukaan ajattele, että sen pitäisi olla pelottavaa tai ikävää, kun ihminen tuo lapsensa kastettavaksi tai kun hän tulee puolisonsa kanssa ehtoolliselle”

Hengellinen hyvinvointi ja turvallinen tila

Video korostaa ennenkaikkea hengellistä hyvinvointia. Toivaisen mukaan seurakunnassa hyvinvointi perustuu turvallisuuden tunteeseen. Hän painottaa, ettei halua puhua seksuaalivähemmistöjen puolesta mutta korostaa, että seurakunnan tulisi olla avoin ja turvallinen ympäristö kaikille.

Toivasen mielestä tarve kaikkien hyväksynnälle seurakunnassa on jopa tärkeämpi, kuin kysymys samaa sukupuolta olevien vihkimisestä tai siunaamisesta. “Siitä ei voi teologisesti olla eri mieltä, pitääkö seurakunnassa olla turvallinen olo. Ei kukaan ajattele, että sen pitäisi olla pelottavaa tai ikävää, kun ihminen tuo lapsensa kastettavaksi tai kun hän tulee puolisonsa kanssa ehtoolliselle”, Toivainen korostaa.

 

Lähde: Kotimaa24

Kuva: HLBTQI – Osa Kristuksen ruumista -video