Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ortodoksisessa kirkossa huoli nuorista aikuisista

 

Tampereen ortodoksinen kirkko

Myös Suomen ortodoksisessa kirkossa ollaan huolissaan kirkon hupenevista jäsenmääristä. Länsimaisten kirkkojen tapaan ortodoksikirkossa erityisen haasteellisena ryhmänä koetaan nuoret aikuiset.

-Suurin eroajaryhmä kirkostamme on nuoret aikuiset, jotka aikuistumisen kynnyksellä kadottavat merkityksellisen yhteyden kirkkoon, arkkipiispa Leo kirjoittaa uusimmassa Solea –lehdessä.

Arkkipiispa uskoo, että on löydettävä uudenlainen etsivä ote opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja perheiden tavoittamiseksi.

Arkkipiispa Leo toteaa, että kristillisyyden merkitys on ohentunut, eikä seurakunnan jäsenyys enää muodosta elämän pohjavirettä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Ortodoksisena kirkkona emme ole uusien konstien kirkko, vaan luotamme siihen, että vuosisatojen kokemus elävästä uskosta ja hengellisestä elämästä ovat avainasioita kirkon jäsenyydessä, Arkkipiispa Leo kirjoittaa Soleassa.

Suomen ortodoksiseen kirkkoon liittyi viime vuonna noin 900 uutta jäsentä. Kirkon jäsenyydestä luopui lähes 800 jäsentä, mikä on yli 100 jäsentä enemmän kuin kahtena edeltävä vuonna.

Syksyn homokeskustelu vei jäseniä myös Suomen ortodoksisesta kirkosta, vaikka eroamisaalto oli huomattavasti pienempi kuin evankelisluterilaisessa kirkossa. Ortodoksisesta kirkosta erosi kuukauden aikana loka-marraskuussa noin 200 henkeä.