FolLOW-opetuslapseuskurssilainen: ”Opin näkemään asioita uudesta näkökulmasta”

 

Hyvä tiimihenki oli yksi IK-Helsingin syksyn opetuslapseuskoulun tunnuspiirteistä, mukana olleet sanovat. Kuva kurssin päättäjäisistä ennen joulua. Jutussa haastateltu Riikka-Leena Heiskanen toinen vasemmalta. Kuva: Katri Latokangas

Helluntailainen IK-opisto toivoo vakiinnuttavansa asemansa yhtenä pääkaupunkiseudun kristillisenä koulutustoimijana. Uusi kampus sai lupaavan alun.

Helsingin IK-opistossa Roihupellossa vietettiin joulukuun puolivälissä syyslukukauden ja FolLOW-opetuslapseuskoulun päättäjäisiä.

Elokuussa opintonsa IK-opiston uudessa toimipisteessä oli aloittanut kymmenkunta henkilöä. Päättäjäisissä oli mukana myös oppilaitoksen johtajia Keuruulta.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

IK-opisto, entinen Iso Kirja, on helluntailiikkeen kansanopisto ja sen pääpaikka sijaitsee Keski-Suomessa Keuruulla. Opisto on tunnettu maamme suurimpiin hengellisiin kesäjuhliin lukeutuvista Juhannuskonferenssi-tapahtumista.

Vuodenpäivät Helsingissä asunut Riikka-Leena Heiskanen on yksi syksyn FolLOW-opetuslapseuskurssille osallistuneista. Kulttuurituottajaksi opiskeleva Heiskanen halusi pitää opinnoissaan välivuoden ja keskittyä omaan hengelliseen kasvuun.

– Halusin antaa vuoden Jumalalle opiskellen syvemmin Raamattua. Pyrin myös löytämään tarkemmin omaa kutsumustani. Sain tietoa FolLOW-kurssista IK-opiston verkkosivuilta, Heiskanen kertoo.

– Syksy oli rikas ja kasvattava kokemus. Opin näkemään asioita uudesta näkökulmasta ja myös kyseenalaistamaan tiettyjä asioita uskonelämässäni. Tämä mahdollisti vakaan hengellisen pohjan, jolla on hyvä kasvaa.

Upeita elämyksiä ja johdatuksia

Kurssiin sisältyi loka-marraskuussa Espanjaan tehty aktiomatka. Heiskasen mukaan myös se oli hänelle monin tavoin arvokas kokemus.

– Oli todella mahtavaa nähdä Jumalan johdatusta aktiossa, tutustua paikallisiin ihmisiin ja laittaa käytäntöön kurssilla opiskeltuja asioita. Aktio oli opettavainen kokemus evankelioinnista, rukouksesta ja tiimityöskentelystä.

Heiskanen kertoo jatkavansa opiskelua keväällä IK-Helsingin englanninkielisellä CORE-EN-kurssilla.

– Haluan työskennellä tulevaisuudessa ulkomailla ja olla rakentamassa Jumalan valtakuntaa omalla paikallani, hän suunnittelee.

Myös IK-opiston rehtori Tanja Laulainen on saanut hyvää palautetta FolLOW-opetuslapseuskoulusta ja sen Espanjan lähetysaktiosta.

– Olen kuullut innostuneita kommentteja, upeita elämyksiä ja johdatuksia täynnä olevasta aktiomatkasta, joka on jättänyt opiskelijoihin lähetyskipinän ja unohtumattoman jälkensä.

Ei vain helluntailaisille

Helsingin IK-opisto on verkottunut syksyn aikana aktiivisesti pääkaupunkiseudun seurakuntien kanssa. Syksyllä Helsingissä toteutettiin myös ensimmäinen Raamatun kirjoihin liittyvä viikonloppukurssi. Vaikka kyse on helluntailiikkeen kansanopistosta, kursseille ovat tervetulleita kaikki seurakuntataustasta riippumatta.

Oppilaitospastori Katri Latokankaan mukaan opiston toiminta on käynnistynyt Helsingissä lupaavasti.

– On ollut hienoa alkaa luoda IK-Helsingin koulutuskokonaisuutta yhdessä seurakuntien työntekijöiden kanssa. Kaikissa yhteistapaamisissa on syntynyt mielenkiintoisia ja konkreettisia ideoita, joita aletaan nyt pikku hiljaa jalkauttaa osaksi Helsingin toimintaa.

Latokankaan mukaan keskustelut seurakuntien edustajien kanssa ovat antaneet signaalia myös siihen, minkä tyyppiset opiskelumuodot ovat toimivimpia pääkaupunkiseudun näkökulmasta. Tarve tavoitteelliseen työn ohessa opiskeluun sekä käytännön työkalujen tarjoamiseen erityisesti vapaaehtoistyössä palveleville seurakuntalaisille on noussut selvästi esille.