Operaatio Omena ilahduttaa Järvenpäässä

 

Peter Hagman poimii ja jakaa omenoita. (Säde Loponen)

Peter Hagmanin autossa tuoksuu omenoille. Takakontti on tällä hetkellä tyhjä, mutta sen kautta on kulkenut jo satoja, ellei tuhansia kiloja syksyistä herkkua.

Peter Hagman on eräänlainen Robin Hood: hän hakee omenoita niiltä, joilla on enemmän kuin itse ehtii syödä, ja jakaa tarvitseville. Monessa päiväkodissa, palvelutalossa ja yksityiskodissa nautitaan jo Hagmanin työn hedelmistä.
Operaatio Omenan idea syntyi pari viikkoa sitten, kun Hagman katseli pihoissa notkuvia puita.

– Jumala näytti minulle, mitä voin tehdä: poimia ja jakaa. Kyse ei ole vain omenoista vaan siitä, että tässä itsekkäässä maailmassa joku välittää.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Paikallisjulkkikseksi

Hagman soittaa valkoisen tiilitalon ovikelloa.
– Hei! Täälläkö niitä omenia olisi? hän kysyy, ja hymyilevä nainen vastaa myöntävästi.

Hetken kuluttua käy ilmi, että nyt on ajettu harhaan. Talon numero on oikea mutta katu väärä.
– Oletko sinä se, josta oli juttu eilisessä lehdessä? Teet hyvää työtä, nainen sanoo ja antaa mukaan pari kassillista omenoita.

Paikallislehden haastattelun jälkeen Hagman tunnetaan Keski-Uudellamaalla. Hänelle tulvii viestejä, joissa hänen toimin-taansa hämmästellään ja ihastellaan.
– Parasta on se, kun joku kertoo innostuneensa itsekin auttamaan.

Hagman on kiertänyt keruureissuillaan harva se päivä, useimmiten yksin tai vaimonsa kanssa. Päällepäin ei uskoisi, että hänellä on takanaan vakava sairaus: neljä vuotta sitten vatsasta löytyi läpimitaltaan 12,5-senttinen kasvain. Leikkauksessa poistettiin myös perna ja katkaistiin vasemmanpuoleiset vatsalihakset.
– En pysty juoksemaan, koska kyljessä ei ole voimaa. Jaksan kui-tenkin kantaa omenapusseja, kun jätän ne tarpeeksi pieniksi.

Vain mielikuvitus rajana

Hagman parkkeeraa kerrostalon pihaan ja avaa takaluukun. Talossa asuva eläkeläinen odottaa omenalähetystä, ja osansa saavat myös kaksi teinityttöä, jotka sattuvat kulkemaan sopivalla hetkellä ohi.
– Haluatko sä näistä rahaa? toinen kysyy, mutta ei Hagman halua.

Operaatio Omenan taustalla on muutakin kuin lenkillä saatu idea.
– Minulla oli hengellinen kokemus, jossa Jumalan rakkaus täytti minut ääriään myöten. Näin Kristuksen silmin ihmisjoukon ja ymmärsin, että tehtäväni on välittää muillekin, mitä olen itse kokenut.

Omenoita odottava eläkeläinen on lukenut lehdestä, että niitä jaetaan viikonloppuna Järvenpään helluntaiseurakunnassa. Häntä kiinnostaa myös leipäjakelu.

Hagman kertoo ajankohdan ja toivottaa tervetulleeksi sunnuntaikokoukseenkin.
– Voiko sinne ihan rohkeasti vain tulla? nainen vielä varmistaa.
Hagman haluaa kannustaa uskovia palvelemaan muitakin kuin toisiaan seurakunnassa.
– Ihmisillä on huutava rakkauden nälkä, ja hyvän tekemisessä vain mielikuvitus on rajana.

Jos haluat antaa, vastaanottaa tai poimia omenoita Järvenpään lähistöllä, ota yhteyttä Hagmaniin, puh. 044 2004 110.