Onnistunut Juhannuskonferenssi nosti medialähetystyön esille

 

Avainmedian UskoTV kuvasi konferenssilähetykset. Kuvassa tohtori Yassir Eric puhumassa Al Hayat 20-vuotisjuhlakokouksessa. (Eero Antturi)

Konferenssin kansainväliset puhujavieraat olivat tällä kertaa Avainmedian työyhteydessä olevat ex-muslimit.

Helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin Iso Kirja -kansanopiston alueella Keuruulla 22.–25.6.2023. (Eero Antturi)

Avainmedia vastasi tänäkin vuonna Juhannuskonferenssin tv-tuotannosta sekä pääteltan kuvaus- ja esitystekniikan hoitamisesta. Konferenssin ohjelmia katsottiin UskoTV:n kautta suorina lähetyksinä yhteensä 12 817 tuntia. Suomalaisten lisäksi katsojia oli Ruotsista, Australiasta ja Saksasta.

TV-tuotannon tekniikkatiimissä oli mukana 21 vapaaehtoista eri seurakunnista.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Avainmedia ei saanut tv-tuotannosta voittoa vaan teki työnsä omakustannushintaan. Katsomisesta UskoTV:n kaupassa peritty hinta ohjautui Isolle Kirjalle ja sitä kautta koko helluntaiyhteisön hyväksi.

Puhujavieraat Lähi-idästä

Konferenssin teema ”Korkeimman suojassa” korosti rukousta kansakunnan puolesta ja huolenpitoa ympäristöstämme. Juhannusaaton suuressa lipunnosto- ja esirukoustapahtumassa puhui maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Konferenssin kansainväliset puhujavieraat olivat tällä kertaa Avainmedian työyhteydessä olevat ex-muslimit. Sudanilaistaustainen tohtori Yassir Eric puhui niin juhannusaattona kuin -päivänäkin. Eric korosti häpeilemättä Kristuksen evankeliumin muuttavaa voimaa. Toinen vieraista oli Egyptistä kotoisin oleva, entinen kiihkosalafisti, nykyinen pastori Mohamed. Nuori pastori todisti elämänsä muutoksesta ja siitä, kuinka se on johtanut hänet sekä sosiaalisen avustustyön pariin että hengellisen avun tarjoamiseen muillekin ex-muslimeille eri maissa. Lähi-idästä oli saapunut paikan päälle kristillisen arabimusiikin säveltäjä ja sovittaja Qais Haddad.

Avainmedian tietoiskuissa esillä työn koko kirjo

Avainmedia oli esillä omalla ohjelmallaan Konffa-Areenassa, jonka lyhyissä tietoiskuissa oli esillä arabi- ja muslimityön eri muodot (medialähetys ja jälkihoitotyö), median käyttö moninkertaistamisen välineenä sekä eri tavat tehdä evankelioimistyötä juutalaisten keskuudessa.

Avainmedian osastolla missioteltassa tavattiin Avainmedian työn tukijoita ja esirukoilijoita sekä tavattiin uusia työstä kiinnostuneita.  Eri keskusteluissa tuli esille rukouksen merkitys niin ihmisten yksityiselämässä kuin medialähetystyön keskeisenä voimanlähteenä.

Avainmedian hallituksen entinen jäsen ja nykyinen Etiopian lähetystyöntekijä Samuel Tedder kertoi, kuinka hän on Etiopiassa pannut merkille Avainmedian somalityön evankelistojen Shania ja Shino Gabon vaikutuksen myös Etiopiassa uskoon tulleiden somalien keskellä.

– Käytännössä jokaisen uskoon tulleen somalin kohdalla Gabot ovat olleet jotenkin vaikuttamassa, kertoi Tedder.

Lähetysveteraani Pirkko Kauhanen oli myös mukana konferenssissa ja kertoi Kiinassa alkunsa saaneen Kyyhky-pyhäkoulutyön yhä laajenevan eri maihin. Opettajan opas on nyt käännetty 20 kielelle ja uusimpina hankkeina neuvotellaan sekä puolan- että hepreankielisten versioiden kääntämisestä ja tuottamisesta.

Helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin Iso Kirja -kansanopiston alueella Keuruulla 22.–25.6.2023.

 
Avainmedia artikkelibanneri kesä 2024