”Oman kirkon menetys on tietysti kova paikka” – Homekriisi vei Hopeseurakunnan vuokralle Linnateatteriin

 

Hopeseurakunta kokoontui viimeiseen jumalanpalvelukseen vesivahingon ja homeongelman myötä purettavaksi päätyvään kirkkoon 19. syyskuuta. (Miikka Lautkoski)

Uuden paikan etsiminen nähdään seurakunnassa myös mahdollisuutena.

Hopeseurakuntana tunnettu Turun vapaaseurakunta kokoontuu tällä hetkellä sunnuntain jumalanpalveluksiinsa Turun Linnateatterissa sekä muiden toimintojensa osalta muun muassa kahviloissa ja kaupungilta saaduissa tiloissa.

– Harjoitustilaa bändille on ollut hankalaa löytää, pastori Jopi Pietiläinen kertoo.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

Toiminta uudelleenorganisoitiin vain kolmessa viikossa syyskauden alkaessa. Seurakunnan vuonna 1957 vihitty kirkkorakennus Tuureporinkadulla on poistettu käytöstä.

Monille seurakuntalaisille oman kirkon menetys on tietysti kova paikka.

Kirkossa on laajoja kosteus- ja homevaurioita, eikä rakennusteknisesti lähes alkuperäisasussa olevaa rakennusta enää korjata. Purettavan kiinteistön käsittävä tontti ollaan myymässä.

– Monille seurakuntalaisille oman kirkon menetys on tietysti kova paikka. Toisaalta moni näkee tilanteen suurena mahdollisuutena, Jopi Pietiläinen kuvailee.

– Seurakunta mielletään usein suljetuksi yhteisöksi. Tämä voi olla meille mahdollisuus avautua osaksi suurempaa yhteisöä, kaupunkia.

Noin seitsemänsadan jäsenen seurakunta etsii toiminnalle uutta säännöllistä kokoontumispaikkaa. Uutta kirkkoa ei olla rakentamassa.