OM ratkoi erimielisyydet ulkopuolisen selvitysmiehen avustuksella – Perttu Laaksonen aloittaa toiminnanjohtajana 1.8.2024

 

Elokuussa aloittavalla toiminnanjohtajalla, Perttu Laaksosella, kansainvälisyys on kuulunut aina työhön ja seurakuntaelämään. Kuva: Suomen Keskusta

Operaatio Mobilisaation toiminnanjohtajan, Antti Lampisen, työsuhde päättyy parisen vuotta kestettyään. Uutena tehtävässä aloittaa viestinnän valmentaja, FM Perttu Laaksonen.

Valintakomitea oli yksimielinen Perttu Laaksosen soveltuvuudesta toiminnanjohtajaksi keväällä 2024 käydyn rekrytointiprosessin jälkeen. Päätökseen vaikuttivat kokonaisvaltainen työelämäkokemus ja kutsumus vaikuttaa lähetystyössä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

OM ilmoittaa hakeneensa tehtävään henkilöä, joka voisi uudistaa ja vahvistaa järjestön toimintaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Laaksosella on monipuolinen kokemus viestinnän ja työyhteisöjen kehittämisestä 25 vuoden ajalta. Hän on työskennellyt puhevalmentajana sekä työnohjaajana ja työyhteisösovittelijana sekä hengellisellä kentällä vapaaehtoistehtävissä.

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi teini-ikäistä lasta.

Laaksonen kuvaa OM:n verkkosivuilla olevansa ajattelultaan kehittäjä ja ideoija:

”Roolini työyhteisöjen kehittäjänä on vaatinut monipuolista tarttumista arjen tilanteisiin ja työn pohtimiseen. Osaamistani on vahvistanut myös yrittäjänä toimiminen 20 vuoden ajan”.

Laaksonen on vaikuttanut seurakunnassa useissa eri vapaaehtoistehtävissä mm. puhujana, esirukoilijana, aktioissa ja lähetystyön tukijana. Kansainvälisyys on aina ollut osa hänen työtään ja seurakuntaelämäänsä.

”OM:n työtä ohjaa käsitys, että jokaisen ihmisen tulisi saada kuulla evankeliumi Jeesuksesta edes kerran. Tätä missiota haluan tukea ja olla rohkaisemassa, varustamassa ja mahdollistamassa lähetystyön tekemisen kaikille niille, jotka ottavat tämän kutsun vastaan ja haluavat lähteä sitä toteuttamaan”.

OM:n johtokunnan varapuheenjohtaja Heidi Martikainen kertoo, että tavoite on kirkastaa OM:n työnäkyä ja olla edelleen matalan kynnyksen väylä ihmisille osallistua Jeesuksen antaman lähetystehtävän toteuttamiseen lähes 150 maassa.

”Olemme kiitollisia kaikesta rukoustuesta tässä muutosvaiheessa, kun uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään.”

Perttu Laaksonen ottaa tehtävän vastaan Antti Lampiselta, joka toimi OM:n toiminnanjohtajana vuosina 2022–2024.

Operaatio Mobilisaatio ry:n johtokunta ja Lampinen sopivat työsuhteen päättymisestä yhteisymmärryksessä.

OM kertoo verkkosivuillaan, etteivät yhdistyksen johtokunnan ja toiminnanjohtajan näkemykset aina kohdanneet.

”On tärkeää tunnustaa, että erimielisyydet on käsitelty avoimesti ja rakentavasti ulkopuolisen selvitysmiehen avustuksella. Prosessissa sitouduttiin molemminpuoliseen ymmärrykseen ja kunnioitukseen, ja keskustelut ovat osa normaalia organisaation kehittymistä. Antti on tehnyt merkittävää työtä OM:n hyväksi, ja johtokunta arvostaa hänen panostaan.”

Operaatio Mobilisaatio (OM) on kansainvälinen yhteiskristillinen lähetysjärjestö, joka toimii lähes 150 maassa. Sillä on myös kaksi lähetyslaivaa, Logos Hope ja Doulos Hope.

Lähde: OM:n verkkosivut