Sarah elää lähellä Jumalaa Egyptissä

 
Egyptiläinen naiskristitty seisoo minareetin edessä.

Kuvituskuva

Kun Sarahin salainen usko paljastui hänen aviomiehelleen, puolison viha ja väkivalta oli musertaa vaimon. Open Doorsin avulla Sarah on saanut alkaa elämänsä uudelleen.

Sarah* oli yksin kotonaan Egyptissä. Hän rukoili silmät suljettuina Raamattunsa äärellä, kun hän havahtui lähestyvien askelten ääneen.

Vuosi sitten Sarah oli kuullut ystävältään Jeesuksesta ja hänestä oli tullut salainen kristitty. Kristinuskon tarjoama toivo ja rauha oli vedonnut onnettomassa ja väkivaltaisessa avioliitossa eläneeseen Sarahiin.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Sarah hylkäsi islamin – ja maksoi siitä kipeästi. Hän tarvitsi viisautta ja varovaisuutta, sillä uskon paljastuminen aviomiehelle johtaisi hylkäämiseen, vainoon tai avioeroon. Niinpä lähestyviä askeleita kuunnellessaan Sarah jähmettyi kauhusta.

Hyväksikäytetty, ihmisten hylkäämä

Rashed* oli palannut töistä kotiin tavallista aikaisemmin ja astui huoneeseen. Nähdessään Sarahin Raamattu kädessä hän sai raivokohtauksen ja pahoinpiteli Sarahin. Sarah tarvitsi sairaalahoitoa saamiinsa vammoihin, ja sillä aikaa Rashed lähti heidän kodistaan ja vei mukanaan heidän kaksi poikaansa.

Sarahin elämä oli sirpaleina. Hän pelkäsi, ettei näkisi enää lapsiaan. Hän pelkäsi ihmisiä, jotka pitivät kristittyjä vääräuskoisina. Sarahin usko oli nyt paljastunut ja hänen oli oman turvallisuutensa tähden jätettävä työnsä ja paettava kotiseudultaan.

Tässä tilanteessa Open Doorsin paikalliskumppani auttoi hänet uuteen alkuun.

Vakaassa turvassa

Sama ystävä, joka oli kertonut Sarahille Jeesuksesta, tutustutti hänet Shereeniin*. Hän on Open Doorsin kumppani ja hän löysi Sarahille asunnon ja kotiseurakunnan, auttoi vuokranmaksussa ja työnhaussa. Sarah tunsi jälleen olonsa turvalliseksi ja elämänsä olevan tasapainossa.

Viime vuonna tämän palapelin viimeinen pala loksahti paikalleen, kun Sarah sai puhelun 15-vuotiaalta pojaltaan. Hän kertoi, kuinka he pikkuveljen kanssa olivat jo vuosien ajan etsineet äitiään.

Onnen kyyneleet silmissään Sarah muistelee jälleennäkemistä. “Sen ilon kuvaamiseen ei ole sanoja eikä Jumalan rakkaudelle, armolle ja laupeudelle ole rajoja”, hän sanoo hymyillen.

Sen ilon kuvaamiseen ei ole sanoja eikä Jumalan rakkaudelle, armolle ja laupeudelle ole rajoja.

SARAH

Turvallisuutensa takia Sarah pitää edelleen uskonsa salassa. Kääntyminen islamista kristinuskoon altistaa hänet jatkuvasti äärimuslimien hyökkäykselle. Hänen on ulospäin elettävä kuin muslimi, mutta hänen sydämensä kuuluu Jeesukselle.

Jumala ei koskaan hylkää, hän on aina lähellä. Tämän ikuisen totuuden ymmärtäminen ystävien, läheisten ja kaukaisten, tukemana on tuonut Sarahin elämään kestävän pohjan. Usko on saanut kasvaa ja vahvistua.

 

* Nimet muutettu turvallisuussyistä

Katso video

Tutustu vainottujen kristittyjen tilanteeseen Egyptissä.

 
Open Doors tilaa ilmaislehti punainen