Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Olympiavoittaja ja yrittäjä Samppa Lajunen valitsee vuoden 2024 kristillisen kirjan – kilpailu järjestetään jo 30. kerran

 

Kuva: Sari Savela

Vuoden kristillinen kirja 2024 -kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 27. lokakuuta.

Vuoden kristillinen kirja -kilpailu järjestetään jo 30. kerran. Kilpailun tarkoitus on nostaa esille teoksia, jotka käsittelevät kristillistä uskoa ja elämänarvoja erityisen ansiokkaasti. Kilpailun järjestää Kristilliset kustantajat ry ja se on avoin kaikille kustantajille ja omakustanteille.

Kilpailuun saavat osallistua viime vuoden kilpailun määräajan (5.9.2023) jälkeen ilmestyneet ja viimeistään 5.9.2024 ilmestyvät kirjat. Esiraati, jonka puheenjohtajana toimii kirjailija Teuvo V. Riikonen, valitsee kaikkien kilpailuun lähetettyjen teosten joukosta kuusi finalistia, jotka julkistetaan Turun Kirjamessuilla lauantaina 5.10.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kilpailun voittajan valitsee vuoden 2002 talviolympialaisten yhdistetyn kilpailun kolminkertainen olympiavoittaja, yrittäjä Samppa Lajunen. Myös yleisö voi äänestää suosikkiaan kuudesta finalistista. Eniten ääniä kerännyt teos palkitaan Yleisöäänestyksen voittaja -tittelillä. Vuoden kristillinen kirja -kilpailun voittaja että yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 27.10.

Vuoden kristilliseksi kirjaksi voidaan valita yhden tai useamman Suomen kansalaisen kirjoittama, toimittama tai toteuttama teos. Voittajakirja voi olla myös kuvateos tai kaunokirjallinen teos. Arvosteluperusteiden mukaan vuoden kristillisen kirjan tulee olla ajankohtainen, laajalle lukijakunnalle suunnattu, yleistä kiinnostusta tai keskustelua herättävä teos, jonka sisältä nousee kristillisestä arvopohjasta.