”Olemmeko unohtaneet oman maanosamme?”

 

Juhannuskonferenssin nuorisotilaisuudet olivat suosittuja. Kuvassa vauhdissa Kingdom Sound. (Konferenssitiedotus)

Helluntaiseurakuntien päätapahtumassa oli enemmän osallistujia kuin viime vuosina.

Helluntaiseurakuntien valtakunnallinen päätapahtuma Juhannuskonferenssi kokosi jonkin verran enemmän kävijöitä kuin parina edellisvuosina.

Autoja alueen päiväparkissa oli noin 2800, asuntovaunuja taas 1050, mikä oli satoja vaunuja enemmän kuin parina edellisvuonna. Tapahtuman kokonaiskävijämäärä nousi noin 25 000 henkilöön.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Tapahtuman pääpuhuja oli yhdysvaltalainen Daniel Kolenda, joka on helluntailainen pastori jo viidennessä sukupolvessa. Kolendan esivanhemmat olivat mukana Los Angelesin Azusa-kadun herätyksessä, mistä nykyisenä tunnettu helluntaiherätys sai alkunsa 1900-luvun alkupuolella.

Daniel Kolenda koki saaneensa sanoman Jumalalta Suomen helluntailiikkeelle.

– Et voi antaa muille mitään, mitä sinulla itselläsi ei ole, Kolenda julisti lauantai-iltana.

Kolenda kertoi kunnioittavansa sitä hengellistä perintöä, jonka hän on saanut.  Kolenda toimii evankelista Reinhard Bonnken perustaman Christ for all Nations -järjestön (CfaN) pääjohtajana ja Bonnken työn jatkajana. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

 

Pekka Perho (vas.) tulkkasi Daniel Kolendaa.

 

Kolendan saarnateksti kertoi Mooseksesta, joka peitti kasvonsa, että israelilaiset eivät näkisi Jumalan kirkkauden heikkenemistä hänen kasvoillaan.

– Jos ainut perintö uudelle sukupolvelle on menneiden aikojen tarinat, niin olemme varastaneet heiltä tämän päivän Pyhän Hengen todellisuuden, Kolenda julisti.

Kolenda muistutti, että seurakunta saattaa Mooseksen tavoin ”peittää” kirkkauden menettämisen uskonnollisella traditiolla ja seremonioilla.

– Nyt on aika ottaa peite pois ja tulla avoimesti Jumalan eteen, että saamme katsella Hänen kirkkauttaan ja muuttua Hänen kaltaiseksi. Silloin meillä on antaa sitä, mitä Jumala on meille antanut, Kolenda julisti.

Lähetysjuhla sytytti

Konferenssin perinteinen lähetysjuhla keräsi jälleen juhlateltan lähes täyteen kuulijoita. Tilaisuuden juontaja Jori Asikainen aloitti juhlan tutulla lähetyskäskyllä. Musiikissa palvelleen Markku Holmi & Band solisti totesi, että lähetysjuhla on konferenssin tärkein tilaisuus.

Rauli Lehtonen muistutti yleisöä Euroopan hengellisestä tilasta. Erään uskontotilaston mukaan Euroopan väestöstä on ainoastaan 3% evankelisia kristittyjä.

– Olemme unohtaneet oman maanosamme, Lehtonen sanoi huolestuneena. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Mika Karolan tulkinnat puhuttelivat. Jari Levy (oik.) loisti orkesterin johtajana.

Musiikki innosti

Käytännössä kaikissa Juhannuskonferenssin tilaisuuksissa kuultiin musiikkia yhtyiden, solistien ja kuorojen esittämänä.

Kun Mika Karola ja Jari Levyn soitinyhtye pääsivät vauhtiin, ei sanoma jäänyt kenellekään epäselväksi. Svengaava bändi ja energinen solisti saivat aluksi hieman jäyhän yleisön yhtymään iloitteluun. Dynaamiset versiot vanhoista tutuista lauluista osuivat monen sydämeen.

– Jumala ei pety meihin, koska Hän rakastaa niin paljon, Karola muistutti.

– Hän sanoo, että meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin olla Hänen lähellään. Se riittää.

Juhannuskonferenssi päättyi ehtoollisjuhlaan sunnuntaina iltapäivällä. Päätöspuheen piti pastori Petteri Arasalo Tampereen helluntaiseurakunnasta. Tilaisuudessa kuultiin myös Salem Brass -torvisoittokuntaa.