”Olemme muutakin kuin Hillsongin suomikopio”

 

BROS & SIS haluaa olla ylistysmusiikin raikas tuulahdus.

Kesäkuun alussa sosiaalisissa medioissa ihmetytti uusi sivu BROS & SIS, joka ilmestyi vaivihkaa eikä kertonut itsestään paljon: vain laskurin, joka laski aikaa 15.6.2015 maanantai-aamun kello yhteentoista. Mistä on kyse?

– BROS & SIS on ylistysmusiikin raikas tuulahdus, joka sai oikeastaan alkunsa jo juhannuskonferenssin lauantai-illassa vuonna 2014. Silloin vedettiin Hillsong Young & Freen kappale Alive illan viimeisenä kappaleena ja yleisön reaktioista tajuttiin se, mitä oltiin osattu odottaakin: tällaista myös suomen kielisen ylistysmusiikin pitäisi nykyisin olla. Tuosta illasta alkoi prosessi, josta syntyi BROS & SIS, kertoo Samuel Räikkönen, yhtyeen rumpali ja puuhamies.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Tänään mbro_10521317_10153385796462010_7597860419070121122_oaanantaina julkaistaan BROS & SIS:n kaksi ensimmäistä singleä: RnB/EDM-vaikutteinen ”Valtameret” ja akustinen ”Tämän minä uskon (uskontunnustus)”. Molemmat ovat tunnettuja australialaisen Hillsong-seurakunnan kappaleita, jotka on nyt käännetty suomen kielelle. Ne julkaistaan pelkästään digitaalisissa kanavissa.

– Haluttiin avata peli Suomessa tunnetuilla kappaleilla, joita ei kuitenkaan ole vielä julkaistu suomen kielellä. Kappaleet on kuitenkin sovitettu uudestaan niin, että ne edustavat BROS & SISille ominaista tyylilajia”, Räikkönen kertoo.

Vaikutteita Hillsongilta on kuitenkin otettu ja otetaan.

– Hillsong on luonut nykyisen ylistysmusiikin standardin ja on ihan rehellistä myöntää, että vaikutteita Hillsongilta on otettu ja otetaan myös BROS & SISin musiikissa. Uskomme silti, että meillä on käsissämme myös jotain ihan uniikkia, eikä pelkkä suomenkielinen kopio Hillsongista.

Tulevaisuudessa yhtye aikoo tehdä myös kokonaan uusia ylistyslauluja. Alussa kuitenkin julkaisut tulevat olemaan käännöskappaleita.

Yhtye äänittää Youth Celebration -tapahtumassa elokuun lopussa kokopitkän live-levyn, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä. Ensimmäisen kerran BROS & SISiä voi kuulla juhannuskonferenssin lauantai-illan YC goes Konffa -tilaisuudessa.

BROS & SIS koostuu muusikoista, joihin suurempi yleisö on saattanut törmätä jo aiemminkin muun muassa Suhe Liven ja GFM:n riveissä.

 

Aiheet