Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Olavinlinnan kulmilla voi soutaa kesällä kirkkovenettä

 

Olavinlinna on Savonlinnan maamerkki. Kuva: Mikko Paananen

Savonlinna-Säämingin seurakunnan kirkkovene Rebekka on lähtenyt vesille Savonlinnan kauppatorilta.

Kaikille seurakuntalaisille avoin kirkkovenesoutu on kesän uutuus oopperakaupungissa.

– Tavoitteenamme on kohdata ihmisiä luonnollisella tavalla ja tuoda seurakunnan toimintaa osaksi kaunista kesäpäivää, kertoo venepappi Ville Särkkä.

Soutamaan pääsee koko heinäkuun ajan muutaman kerran viikossa, ja matka kestää noin 40 minuuttia. Matka soudetaan rauhalliseen tahtiin.

Samalla voi nauttia Saimaan kauniista luonnosta. Souturetkeen kuuluu lyhyt hartaus, päivän sana sekä muutama soutuvirsi.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Kirkkovenesoudulle on helppo lähteä mukaan. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista vaan soutamaan pääsee ilmaantumalla paikalle.

Veneeseen mahtuu kapteenin lisäksi 14 soutajaa sekä muutama vapaamatkustaja. Tarkoista soutuajankohdista tiedotetaan torilla etukäteen.

Rebekka on toinen seurakunnan puuveneistä. Veneet rakennettiin viime kesänä vanhan savolaisen kirkkovenemallin mukaan talkootyönä.

– Halusimme veneet aktiivisempaan käyttöön seurakuntalaisille. Toinen veneistä on rippikoululaisten käytössä ja toinen nyt täällä kauppatorilla, kertoo Särkkä idean lähtökohdista.

 
Artikkelibanneri perussanoma