Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Oikeus vaatii Pohjois-Korealta korvauksia kuolleen lähetin perheelle

 

Kuva: Jason Morrison

Washingtonissa sijaitseva liittovaltion tuomioistuin määräsi Pohjois-Korean maksamaan 330 miljoonaa dollaria kuolleen pastori Kim Dong Shikin perheelle.

Pohjois-Korea kidnappasi amerikkalaisen pastorin 15 vuotta sitten. Kim Dong Shik kuoli myöhemmin vankileirillä.

”Tämä on tärkeä päätös ihmisoikeuksiin liittyen, joka tulee tulevaisuudessa auttamaan muissa poliittisissa sieppauksissa” Nitsana Darshan-Leitner, kansalaisjärjestö Shurat Hadin johtaja kommentoi Chistian Postille. Järjestö on erikoistunut oikeustapauksiin, jotka liittyvät terrorismiin ja se edusti Kimin perhettä oikeudessa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tarina kuin vakoojaromaanista

Christianity Todayn mukaan Kim Dong Shik kidnapattiin, kun hän oli työskentelemässä pakolaisten parissa Kiinan raja-alueella. Hän pyöritti suojapaikkaa vammaisille ja Pohjois-Koreasta paenneiden lapsille.

Oikeuden asiakirjoissa lukee, että Pohjois-Korean turvallisuuspalvelu päätti kinapata Kimin ja tuoda hänet maahan tukahduttaakseen hänen työnsä. Yksi vakooja seurasi häntä kymmen kuukautta, kunnes houkutteli tämän ansaan ja hänet kuljetettiin Pohjois-Koreaan. Pastoria kidutettiin ja nälkiinnytettiin vankileirillä. Myöhemmin ryhmä pohjois-korealaisia vakoojia on vahvistanut Kimin kuoleman.