Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Oikeudenmukaisuus aiheena rukousviikolla

 

Lauantaihin jatkuva rukousviikko Sanan talolla Helsingin Kaisaniemessä on koonnut monenlaisia kävijöitä. Jesse Perttula on yksi talolla yöpyneistä. – Olen nukahtanut rukoukseen ja herättyäni jatkanut siitä, mihin joku tunti sitten jäin.

Tuikut ja kynttilät valaisevat Sanan talon juhlasalia. Musiikki soi hiljaa. Sohvalla pötköttelee rukoilija silmät suljettuina. Kaksi nuorta naista rukoilee yhdessä lattialla istuen.

Tällä viikolla paikalle on voinut poiketa vuorokauden kaikkina tunteina. Tulijoita ei ole ruuhkaksi asti, mutta kävijöitä on silti riittänyt jopa aamuyön tunteina. Talon puolesta paikalla on aina joku rukoilija.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Salin seiniä peittäville kankaille ja pöydille asetetuille papereille on kirjoitettu raamatunkohtia ja kysymyksiä kuten: Kysy Jeesukselta, miten hän haluaa vastata tämän kaupungin ongelmiin. Yksi seinä peittyy ilmastonmuutokseen liittyvistä teksteistä ja kuvista.

Salin perällä pitää majaa tila- ja kalustesuunnittelua taideteollisessa korkeakoulussa opiskeleva Jesse Perttula, yksi salin sisustuksen rakentajista.

Jesse sanoo rukousviikon tulleen hänelle kuin tilauksesta.

– Kunnon keskustelut Jumalan kanssa vaativat näköjään aikaa. Vastaavaa olen kokenut viimeksi lapsena kristillisellä opistolla, jonka pihapiirissä kasvoin.

Jesse kertoo lapsuuden jälkeen ottaneensa etäisyyttä kodin kristillisiin eväisiin – rankemman kaavan mukaan.

– Sitten palasin pitkältä reissulta kipeänä takaisin.

Usean päivän rukoussessiota Sanan talolla on seurannut puhdistunut olo.

– Aivan kuin Jumalan olisi odottanut, milloin päästään ajan kanssa juttelemaan.

Rukousliike 24-7 syntyi vuonna 1999 Englannissa. Liikkeen suomenkielisillä verkkosivuilla kerrotaan, että konsepti on netin vaikutuksesta levinnyt yli 60 maahan. Ajatus on, että rukoukselle huoneissa rukoillaan 1-2 tuntia kerrallaan.