Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nuotan 16. lyhytelokuva kertaa käskyt

 

10 Käskyä kuvina

Monet eivät tänä päivänä muista tai eivät edes tiedä, mitä kymmenen käskyä pitävät sisällään ja miksi ne on annettu. Nuotta-, Pluss- ja Vybor-medioiden tekijät halusivat puuttua tähän kysymykseen 21.–23.3.2014 Virossa lähellä Haapsalua pidetyllä medialeirillä. Lopputuloksena Nuotan ja sen sisarlehtien tekijät saivat yhden päivän aikana kasaan 16. lyhytelokuvansa nimeltä ”10 käskyä”.

Kuudessa tunnissa kuvatulle lyhytelokuvalle on tekijöiden mielestä selkeä tilaus. Se julkaistaan YouTubessa ja sitä levitetään myös muualla sosiaalisessa mediassa. Kymmentä käskyä kertaavalla videolla leikitään erilaisilla kuvakulmilla ja mukaan on saatu huumoriakin. Konkreettisten ja hauskojenkin esimerkkien avulla katsojalle halutaan antaa oivalluksia siitä, mistä 10 käskyssä on kyse.

– Leffa on tärkeä, koska olen havainnut, etteivät käskyt ole ihan itsestään selvä asia nykynuorille, ainakaan yhtä selvästi kuin vaikka vielä vuosikymmen sitten. Leffa tulee siis tarpeeseen, toteaa Tommi Hakkari, Nuotta.comin päätoimittaja.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Yksi onnistuneimmista projekteista

Hakkari kertoo tyytyväisenä, että elokuvanteko oli tällä kertaa nopea ja luova prosessi. Jokainen nuori esiintyjä ja tiimiläinen kantoi kortensa kekoon ja antoi viime hetkellä uusia ajatuksia elokuvan toteutukseen. Itse idea, kuvakulmat ja teema elokuvaan olivat valmiina, mutta kuvauspaikat piti valita paikanpäällä Virossa.

– Jotkut kuvauspaikat ja toteutukset syntyivät ihan yllättäen, kun ryhmä käveli Haapsalun kaduilla. Elokuva on yksi Nuotan onnistuneimmista projekteista. Uskon ja toivon, että sillä on käyttöä kouluissa ja rippikouluissa. Idea 10 käskyn kuvaamiseen oli ollut aiemminkin ilmassa, mutta nyt päästiin toteutukseen asti, iloitsee Tommi Hakkari.

Teksti: Sanansaattaja/Saija Tiilikainen

Katso 10 Käskyä -lyhytelokuva täältä