Nuorten oma juhla suuren juhlan keskellä

Kesällä Evankeliumijuhla palaa takaisin Helsinkiin. Nuorille on luvassa oma juhla, jonka yksi järjestäjistä on Martti Pyykönen.

Teksti Lina Simojoki | Kuva Sari Pyykönen

LZ7, KLS, The Road ja gospelkonsertti Helsingin ydinkeskustassa. Evankeliumijuhla saapuu Helsinkiin yli viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen, ja nuoret pääsevät nauttimaan gospelmusiikista, opetuksesta ja valvotuista Helsingin öistä. Tätä tapahtumaa ei tehdä omin voimin eikä edellisenä iltana. Nuorten evankeliumijuhlista vastuussa oleva Martti Pyykönen korostaa, että vapaaehtoiset tekevät korvaamatonta ja pitkäjänteistä työtä.

– Meitä on noin kymmenen hengen porukka järjestämässä nuortenjuhlan ohjelmaa. Järjestelyt aloitettiin oikeastaan jo pari vuotta sitten, kun minut pyydettiin tähän tehtävään.

Kokonaisuus haasteena

– Evankeliumijuhlien järjestäminen on valtava kokonaisuus. Nuortenjuhla on muun ohjelman tavoin yhteistyössä pääohjelman kanssa, ja siksi teemojen ja aikataulujen miettiminen on avainasemassa, Martti kuvailee.

Yhdessä eri toimikuntien vastuuhenkilöiden kanssa mietitään aikatauluja ja ohjelmanumeroita. Nuortenjuhlassa on paljon omaa tekemistä: lauantai-iltapäivän kanavat ja opetukset, illan konsertit ja Evisolympialaiset kuuluvat nuorten täysin omaan ohjelmaan. Nuoret aloittavat Evankeliumijuhlat muita aikaisemmin Narinkkatorin Varaslähtö -konsertissa ja jatkavat Jumalan läsnäolon juhlimista vielä silloinkin, kun aikuiset ovat nukkumassa.

Samalla nuorilla pitää kuitenkin olla mahdollisuus ehtiä osallistumaan messuihin ja pääjuhlaan, joten pelkkää omaa ohjelmaa ei voida järjestää. Asioita täytyy miettiä kokonaisuuden kannalta.

– Evisten nuortenohjelman järjestäminen on aika erilaista verrattuna vain nuorille suunnatun tapahtuman suunnitteluun, Martti tiivistää.

Juttu on lyhennelmä. Lue koko juttu osoitteesta Nuotta.com

 

Nuotta 2