Nuorten lähetystapahtuma Legacy Launch kutsui asettamaan elämän alttarille

 
Kuvassa on laulavia ja kätensä ylös nostaneita nuoria ihmisiä hämärässä salissa.

Tampereen vapaakirkko täyttyi ylistävistä nuorista. Kuva: Tommi Lehto

Loppiaisviikonloppuna 300 nuorta ja aikuista kokoontui jo toista kertaa järjestettävään Legacy Launch -tapahtumaan Tampereen vapaakirkossa.

Tapahtuman teema rakentui Jesajan kirjan kuudennen luvun ympärille. Kuningas Ussian kuolinvuonna profeetta Jesaja kohtasi elävän Jumalan. Jesaja sai astua taivaalliseen ylistykseen ja palvontaan Jumalan valtaistuinsalissa. Jumalan pyhyyden kohtaaminen johti hänet parannuksentekoon, puhdistautumiseen ja jumalanpelkoon. Jesaja sai kuulla, että hänen syntinsä on sovitettu ja hänen syyllisyytensä on poissa, ja hän vastaanotti Jumalan kutsun pyhään ja puhtaaseen maaperään. Jesajan vastaus Jumalan antamaan tehtävään kaikuu edelleen kaikkialla maailmassa: “Tässä olen, lähetä minut!”

Sain vahvistusta kutsuun ja rukousvastauksen kokonaiskuvan selkeytymiseen!

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Ylistys, rukous, evankeliointi ja lähetys kulkevat käsi kädessä uuden sukupolven parissa. The Legacy Project rakensi Legacy Launch -tapahtuman yhdessä Alttari-ylistyskoulun kanssa. Kirkkosali pyhitettiin rukoukselle, palvonnalle ja ylistykselle koko viikonlopun ajaksi. Päätilaisuuksien välissä ylistyskoulun oppilaat johtivat ihmisiä Jumalan läsnäoloon, eikä sali missään kohtaa tyhjentynyt Herraa etsivistä nuorista. Vielä kaksi tuntia tapahtuman päättäneen jumalanpalveluksen jälkeenkin joukko nuoria ylisti ja rukoili yhä yhdessä, vaikka tapahtuman puitteita purettiinkin jo kovaa vauhtia. Nälkä ja jano Jumalan puoleen oli käsinkosketeltavaa.

Kuvassa on kolme naista. Vasemmassa reunassa on viulua soittava nainen farkuissa kosketinsoittimen takana. Keskellä on polvistunut, silmänsä sulkenut, vaaleatukkainen nainen harmaassa villapaidassa. Oikealla on raskaana oleva, vaaleatukkainen nainen vaaleansinisissä lappuhaalareissa. Hän laulaa mikrofoniin silmät kiinni.
Saara Campos ja Minna Koivukoski ylistyksenjohtajina. Kuva: Tommi Lehto

 

Kuvassa on viisi nuorta naista maalaamassa vesiväreillä. He ovat lattialle polvistuneena.
Tapahtumassa syntyi myös taidetta. Kuva: Tommi Lehto

Jumalan kutsu

”Kuningas Ussian oli kuoltava, jotta Jesaja saattoi kohdata Herran”, julisti David Gava, yksi tapahtuman puhujista. Sydämemme valtaistuimelle mahtuu vain yksi kuningas. Saara Campos kutsui nuoret syöksemään vallasta ihmispelon ja ihmisten palvonnan. Kymmenet nuoret polvistuivat alttarille tekemään parannusta ja korottamaan Jeesuksen kuninkaaksi omassa elämässään.

Jumala paransi sydäntä, inspiroi ja kosketti!

”Tule Jeesuksen luo ja vastaanota elämä”, on Andreas Nordlin mukaan Jumalan ensimmäinen ja ensisijainen kutsu. Norjan YWAMin (Lähetysnuoret) johtaja painotti, että meidän on vastaanotettava elämä ja identiteetti ennen kuin vastaamme kutsuun, joka antaa meille tehtävän ja tarkoituksen.

Jumala näytti voimallisesti, miten voin mun kutsun kautta valmistaa tietä Hänelle.

Kenno Leier kuvasi unohtumattomasti ”kristityn normipäivää”, jossa uskollisesti vaalimme sitä, mitä Jumala on meille uskonut ja otamme riskejä kantaaksemme hedelmää Jumalan valtakunnassa hyvän isännän palvelijoina.

Kuvassa näkyy selvästi keski-ikäinen, lyhyttukkainen mies, joka kuuntelee hymyillen nuorempaa, pitkätukkaista naista. Kuvassa näkyy neljä muutakin henkilöä, mutta ei selvästi heidän kasvojaan.
Tapahtuman puhujiin kuului muun muassa Andreas Nordli, joka johtaa Norjan YWAMia. Kuva: Tommi Lehto
Kuvassa on neljä paneelikeskustelijaa sivulta kuvattuna. Kolmesta heistä näkyvät kasvot. Mukana on sekä 30-pariskunta että keski-ikäinen pariskunta.
Perhe-elämää käsittelevässä paneelissa keskustelivat Saara Campos (vas.), Tata Hermunen, Henri Hermunen ja Rodrigo Campos. Kuva: Tommi Lehto

Perhepalaveri

Henri ja Tata Hermunen kutsuivat osallistujat koolle perhepalaveriin yhdessä Rodrigo ja Saara Camposin kanssa. Lämminhenkisessä ja iloisessa keskustelutilaisuudessa lausuttiin painavia sanoja isän ja äidin suulla.

Jumala täytti mut valtavalla kiitollisuudella ja ilolla siitä et oon osa Hänen valtakuntaansa!

Esau myi perintöosansa lautasellisesta papukeittoa, ja meidän sukupolvemme uhkaa luopua perinnöstään välittömän tyydytyksen ja nautinnon alttarilla. Ensimmäisen Johanneksen kirje muistutti nuoria siitä, että he ovat voimakkaita, Jumalan sana pysyy heissä, ja he ovat voittaneet pahan. Tie todelliseen elämään löytyy kadottamalla oma elämä Kristuksen tähden.

Jumala anto mulle vapauden ja rauhan takaisin.

Nämä painavat sanat asettivat paikoilleen tukevia peruskiviä, joiden varaan rakentaa elämä Jeesuksen seuraajana.

Kuvassa on rukoilevia, pääasiassa nuoria ihmisisä hämärässä salissa. Kuvan keskellä on nuori, vaaleatukkainen nainen, joka on nostanut kätensä. Kättä kannattelee nuori mies, joka rukoilee naisen puolesta. Heidät on kuvattu selin.
Tapahtuman pääpaino oli rukouksessa ja ylistyksessä. Kuva: Tommi Lehto

 

Vahvisti kutsua siitä, että mun tulisi lähteä lähetystyöhön ja Pyhä Henki kosketti!

Tapahtumassa julkaistiin The Legacy Projectin seuraava hanke, Legacy Training Camp 2024, joka järjestetään Nairobissa, Keniassa 4.–21.7.2024.

Artikkelin nostot ovat Legacy Launch -tapahtumaan osallistuneiden nuorten kommentteja.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024