Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nuorten aikuisten tapahtuma kokosi yli sata osallistujaa

 

Eveliina Kiviranta Espoosta

Viime viikonloppuna nuorille aikuisille suunnattu tapahtuma Raamattubreikki Kansanlähetysopistolla keräsi paikalle runsaat sata uskosta ja Raamatun sanasta kiinnostunutta. 18–30-vuotiaille suunnatun viikonlopputapahtuman aikana pureuduttiin filippiläiskirjeen sanomaan. Opetustuokioiden lisäksi ohjelmassa oli paljon erilaista toimintaa leivonnasta itseilmaisuun ja metsäretkiin asti.

Lauantain kanavissa tutkittiin Jarkko Haapasen johdolla timoteuskirjettä, Vesa Ollilainen avasi Tolkien ja Lewisin perintöä, Anne Tuovinen puhui lähetyskärpäsen puremille ja Antti Sevanto vei osallistujat luovuuden lähteille teatterin ja musiikin maailmaan.

Henri Haatajan johdolla pohdittiin eri raamatunkohtia tutkimalla, mitä Herran palveleminen on käytännössä ja jokapäiväisessä elämässä. Filippiläiskirjeen toisessa luvussa Paavali kehottaa uskovia: ”Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen.” Ja roomalaiskirjeen mukaan kristittyjen tulee antaa koko elämänsä ”pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi”.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Sanotaan, että ihminen on ihmiselle susi. Raamattu opettaa kuitenkin, että meidän tulisi olla lähimmäiselle lähimmäinen ja antaa elämämme Jumalalle niin, että olemme toisia varten, Haataja opetti.

Pieni ystävällinen ja lohduttava sana, valmius tilanteen tullen auttaa hädässä olevaa tai vaikkapa mummon taluttaminen kadun yli nousivat esimerkeiksi keskustelussa. Rukous on myös yksi tapa tehdä hyvää lähimmäiselle.