Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Nuorten adressi Maata Näkyvissä -festareiden puolesta leviää sosiaalisessa mediassa

 

Kaksi Evankeliumiyhdistyksen nuorisotyön toiminnassa mukana olevaa nuorta aloittivat adressin keruun Maata Näkyvissä -festareilla vietettävän messun puolesta. Adressi on kerännyt jo yli 300 allekirjoitusta.

Hilary Nganou, 17, ja Maria Norro, 16, aloittivat eilen torstaina keräämään nimiä adressiin kuultuaan ettei Maata Näkyvissä -festareilla saa viettää tänä vuonna messua.

– Eilen illalla sain kuulla, että messu jäisi pois, sillä siellä ei ole ketään naista pastorina. Itse olen sitä mieltä, että papinvirka kuuluu vain miehelle. Alkoi ärsyttää, kun festareilla on niin paljon nuoria, jotka eivät nyt sitten pääse messuun, Maria Norro kertoo idean synnystä.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

– Minulla ei ole yhtään mitään naispappeja vastaan. Miehet varmaan vetoavat Raamattuun, mutta ei minulle ole mitään väliä, kuka on jakamassa, mutta mielestäni on tosi tyhmää, ettei pidetä messua vaan siksi, että joku oli eri mieltä Sleyn kanssa ja nyt Sley saa kärsiä tästä, Hilary Nganou jatkaa.

Kumpikaan nuorista ei ole aiemmin pyrkinyt laajempaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, mutta muutaman tunnin asiaa pohdittuaan adressin laatiminen tuntui luonnolliselta tavalta reagoida tapahtuneeseen.

– Vastaanotto ei pelottanut, koska tiedämme, mitä mieltä nuoret ovat ja mitä mieltä me itse olemme. Nuoret ovat sitä mieltä, että festarit on järjestetty meitä varten ja ehtoollisjumalanpalvelusta tarvitaan, koska se yhdistää meidät kaikki. Me kaikki saamme polvistua alttarille yhdessä. Tosi harva nuori loppujen lopuksi käy oman seurakunnan messussa. Eihän siellä ole kavereita samalla tavalla kuin festareilla. Kyllä festariehtoollisjumalanpalvelus tarvitaan, Hilary Nganoukertoo.

Nuoret aloittivat adressin jakamisen omissa sosiaalisen median kanavissaan. Tällä hetkellä allekirjoittaneita on yli 300.

– Olen jakanut adressia Snapchatissa, Whatsapissa ja Instagramissa, siellä muutkin ovat sitä jakaneet. Allekirjoittajien joukossa on paljon nuoria, ja vanhempiakin sen jälkeen, kun se levisi Facebookiin. Jos niitä kertyy lähemmäs tuhat kappaletta, lähetämme adressin arkkipiispalle, Maria Norro lupaa.

Hilary Nganou ei jättänyt asiaa vain adressin varaan – hän otti yhteyttä suoraan arkkipiispaan.

– Toivotaan, että saadaan se messu. Olen kertonut arkkipiispalle, että tästä on adressi kiertämässä. Luoma ei ole vastannut mitään, vaikka on lukenut viestit. Olen jutellut koko eilisen illan Messengerissä arkkipiispan kanssa. Puhuin hänen kanssaan siitä, etten ymmärtänyt, mikä järki tässä oli, koska kukaan ei voittanut. Nyt meiltä nuorilta nimenomaan riistettiin ehtoollisjumalanpalvelus. Kukaan nainen ei ole jakamassa, eikä kukaan mieskään, koska koko messua ei ole, Nganou tuskailee.

Arkkipiispan päätökseen yrittää nyt vaikuttaa kaksi alaikäistä nuorta. Ovatko he kenties saaneet ohjeet jostain ylätasolta tällaiseen toimintaan?

– Ei olla kyllä mistään saatu mitään käskyä, tää on ihan meidän juttu, Maria Norro nauraa.

– Ajatus vaikuttamisesta oli täysin meidän ideamme. Idean tehdä se adressin kautta sain isältäni, Hilary Nganou jatkaa.

Nuorten laatiman adressin löydät osoitteesta: https://www.adressit.com/ehtoollinen_maata_nakyvissa_-festareille_perinteisesti