Nuoria kannustettiin äänestämään tanssin voimin

 

Pala kerrallaan -flashmob tanssittiin Narinkkatorilla toiseen otteeseen

Kristityt nuoret keräsivät huomiota vaalityön täyttämällä Narinkkatorilla, kun jo kertaalleen esitetty Pala kerrallaan -flashmob tanssittiin uudelleen.

Pala kerrallaan on Suomen Kristillisdemokraattisten Nuorten julkaisema rap-kappale, jonka esittävät Ville Rossi, Joonatan Palm ja Rodrigo Campos. Muun muassa vanhusten ja maahanmuuttajien kohteluun kantaa ottava kappale on Markus Savijoen säveltämä.

Kappaleeseen toteutetun flashmobin ideoi 15-vuotias Janika Angelsola, joka on mukana eduskuntavaaliehdokas Mikael Elmolhodan tukitiimissä. Angelsola on aiemminkin osallistunut flashmobeihin eli yleisölle ennalta-arvaamattomasti alkaviin esityksiin, mutta toimi nyt ensimmäistä kertaa koreografina ja esityksen organisoijana.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– En pääse vielä itse äänestämään, mutta halusin tehdä jotain konkreettista nuorten rohkaisemiseksi vaaliuurnille, Angelsola kertoo.

Vaikuttavaa ja viihdyttävää

Koreografian suunnitteluun osallistuivat Angelsolan lisäksi Saara Tiusanen, Essah Lawrence, Joanna Rönkkö ja Miisa Lehtinen. Tanssijat puolestaan saatiin kahden projektiin osallistuneen tanssikoulun, Style Dance Industryn ja Smooth Stepin, sekä Uskovaiset nuoret -ryhmän kautta Facebookista. Mukana oli niin vasta-alkajia kuin kokeneitakin tanssijoita.

Koreografit Angelsola, Rönkkö ja Lehtinen osallistuivat itsekin tanssiin. Heidän mukaansa flashmobien tarkoitus on sekä vaikuttaa että viihdyttää.

– Tämä on hauska tapa piristää ihmisten päivää, Lehtinen lisää.

Voit katsoa KD Nuorten Pala kerrallaan -musiikkivideon täältä ja flashmobin ensiesityksen tästä.