NUORI2020 kokoaa nuorisoalan toimijat Tampereelle – tavoitteena nolla syrjäytynyttä nuorta

 

Kuvituskuva: Istockphoto

NUORI2020 – valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään Tampereella 14.−16.1.2020. Tapahtuma kokoaa yhteen kirkon, kuntien ja järjestöjen nuorisoalan ammattilaiset, vaikuttajat ja toimijat sekä nuorisoalan tutkijat.

Ohjelma antaa osallistujille lähes 150 tunnin edestä mahdollisuuden kehittää osaamistaan, verkostoitua sekä saada tietoa kasvatus- ja nuorisoalan ajankohtaisista ilmiöistä, jotta alalla olisi paremmat edellytykset keskittyä Suomen suurimman ongelman, nuorten syrjäytymisen, ratkaisemiseen yhdessä.

“Haluamme yhdessä vahvistaa kokonaisvaltaista kasvua ja hyvän elämän edellytyksiä. Tämä on kaikkien lapsi- ja nuorisoalan toimijoiden yhteinen tehtävä. NUORI2020 -tapahtuma tarjoaa tämän tehtävän toteutumiselle monipuolista tukea ja inspiraatiota. Syrjäytymisen haaste on niin suuri, että vaikuttavia tuloksia syntyy vain eri toimijoiden yhteistyön kautta”, toteaa Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

“Nuorisoalalla tehdään korvaamattoman arvokasta työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ennaltaehkäisevästi että jo syrjään jääneiden tukemisessa. Rahaa ja valtaa jaettaessa sitä ei kuitenkaan riittävän hyvin tunnisteta tai tunnusteta – siksi tarvitsemme nykyistä parempia keinoja tehdä työstämme paitsi vaikuttavampaa, myös näkyvämpää. Nuorisotyön on opittava pitämään enemmän meteliä itsestään”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

Tapahtuman tavoitteena on alan osaamisen kehittäminen, toimijoiden välisten verkostojen vahvistaminen sekä alan arvostuksen nostaminen. Mukana keskusteluissa ovat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja kansanedustaja Iiris Suomela.

Ohjelma tarjoaa esimerkiksi tietoa ja välineitä nuorten ilmastotunteiden kohtaamiseen sekä aktiivisen toimijuuden vahvistamiseen, ideoita vertaisoppimisen- ja johtamisen toteuttamiseen sekä viimeisintä tutkimustietoa nuorisoalalta.

Kirkon viestintä