Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Nuori kuorokonkari haluaa jatkaa harrastustaan ainakin 15-vuotiaaksi

 

Louna odottelee jo kesäkuun alun tapahtumaa Helsingissä. KUVA: Säde Loponen

Helsingissä käynnistyy ensi viikolla kansainvälinen Jippii-lapsikuorojen ja King’s Kids – tanssiryhmien ”Lasten elämän puolesta” -tapahtuma. Suomalaisten lasten lisäksi Töölönlahdelle saapuu lapsia Venäjältä, Virosta, Liettuasta, Japanista ja Yhdysvalloista. Kesätapahtumassa ei istuta paikoillaan: konserttien aikana seistään, heilutetaan käsiä ja hypitään.

Louna näyttää lavalta mallia. Auringonvärinen kynsilakka ei näy katsomoon asti, mutta se sointuu hyvin yhteen paidan kanssa.

– Iso tai pieni, pitkä tai pätkä, pokerinaama tai pelle, nyhveröinkin nynny, kovinkin jätkä kelpaa Jeesukselle, kuoro laulaa.
Mukana kuorossa laulaa iloinen tyttö, Louna. Harjoitusten jälkeen hän istahtaa nurmikolle.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kansainvälinen kristillinen Jippii-työ alkoi viime vuosituhannen puolella, joten se on ollut olemassa kauemmin kuin Louna. Tyttö puolestaan on ollut toiminnassa mukana yli puolet elämästään.

Nelivuotiaana laulajaksi

Louna näki Jippii-kuoron esityksen ensimmäistä kertaa nelivuotiaana. Hän seisoi penkin päällä, tuijotti lumoutuneena ja olisi halunnut heti mukaan.

Jippiimissio ry on helsinkiläinen lapsi- ja nuorisotyötä tekevä järjestö, jonka toiminnassa on mukana yli 100 lapsikuoroa eri kirkkokunnista, seurakunnista ja kouluista sekä kymmeniä ammattimuusikoita.

– Kun pääsin ensimmäistä kertaa harjoituksiin, olin ihan täpinöissäni. Otin repun ja kamalasti tavaraa mukaan, hän muistelee.
Myöhemmin Lounan Jippii-ura on edennyt soolo-osuuksiin ja levylle asti. Hän laulaa Pirpanat-levyllä kappaleen Tahdon kertoa sinulle taivaasta.
Omaa lempilaulua on vaikea nimetä, sillä niitä on monta. Jos pitäisi valita yksi, Louna ottaisi kappaleen Niinkuin siemen. Siinä kerrotaan, kuinka pienestäkin voi kasvaa jotain suurta.

Kuoron vetäjäksi rippikouluiässä

Ei Lounan elämä sentään pelkkää Jippiitä ole. Siihen kuuluu muun muassa pianonsoittoa, trampoliinihyppelyä kotipihassa, Minni-kissan hemmottelua ja koulunkäyntiä. Lounan koulu on viihtyisä kyläkoulu aivan kodin lähellä.

– Se on tosi ihana, koska se on niin pieni. Ei ole mitään pitkiä käytäviä ja monia rakennuksia. Opettaja kuuntelee ja välittää ja puuttuu kiusaamiseen. Hän on sellainen huomaavainen.

Lounalla on edessä vielä monta juhlaa, jolloin hän voi nousta Jippii-paita päällään kuoron lavalle. Hän haluaa pysyä mukana mahdollisimman pitkään, ehkä 15-vuotiaaksi. Senkin jälkeen voisi jatkaa kuoronjohtajana; Lounan oman kuoron vetäjät aloittivat toiminnan lukioikäisinä.

Lasten elämän puolesta -tapahtuma järjestetään Helsingissä 6.-9. kesäkuuta. Tapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomiota lasten ja perheiden hyvinvointiin ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Kansainvälisiä Jippii-lauluja Radio Deissä 3.-7.6. klo 10.40 sekä Lastenmakasiini-ohjelmassa sunnuntaina 9.6. klo 8.00-8.30.

Lasten elämän puolesta -tapahtuman ohjelma:

Pe 7.6. klo 10.00 Jippii-kuoro ja King’s Kids -tanssijat Eduskuntatalon portailla

Pe 7.6. klo 10.50 ”Lasten mielen” osoitus Eduskuntatalolta Senaatintorille

La 8.6. klo 11.00-17.00 Kids’ Action Day Töölönlahden rannassa.

La 8.6. klo 19 Lasten elämän puolesta -lähetysilta Töölönlahden rannassa. Jippii-kuorot Virosta, Venäjältä, Liettuasta ja Yhdysvalloista. Missionuorten perustaja Loren Cunningham.