Norjan kirkko ei ala vihkiä homopareja

 

Norjan evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous päätti eilen, ettei kirkko ala vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon. Kirkolliskokouksen eilisen äänestyksen tulos oli 64–51. Asiasta kertoi suomeksi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Norjassa avioliitto ja adoptio-oikeus tulivat homopareille mahdollisiksi vuoden 2009 alusta. Kirkossa on käyty keskustelua homoparien kirkollisesta vihkimisestä tai siunaamisesta. Piispoista kahdeksan on kannattanut homoparien avioliittoa ja neljä vastustanut.

Eilen kirkolliskokous päätti lisäksi, ettei papeilla ole mahdollisuutta siunata homoliittoa siviilivihkimyksen yhteydessä. Erikoista on, että myös esitys vihkimissäädösten pitämisestä ennallaan hävisi äänestyksen. ”Nyt ei kukaan tiedä, mitä tapahtuu”, kommentoi piispa Tor Berger Jørgensen Yleisradioyhtiö NRK:lle.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Ruotsin evankelis-luterilainen kirkko teki vuonna 2009 päätöksen vihkiä homopareja avioliittoon. Englannin kirkon piispat ovat puolestaan viimeksi helmikuussa antaneet lausuman, jonka mukaan ”kristillinen ymmärrys ja opetus avioliitosta elämänmittaisena yhden miehen ja yhden naisen välisenä liittona säilyy muuttumattomana.”

Lue myös:
Norjan piispojen välillä syvä kuilu homoavioliitoista

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie