Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Pastori Kai Sadinmaa teippasi teesinsä tuomiokirkon oveen

 

Kai Sadinmaa on laatinut 10 käskyä kirkolle. KUVA: Facebook.

Pastori ja kirjailija Kai Sadinmaa on laatinut kymmenen käskyä kirkolle. Tänään puolenpäivän aikaan hän kiinnitti ne Helsingin tuomiokirkon oveen. ”Käskyt jeesusteipattu Tuomiokirkon oveen. ’Tässä teippaan enkä muuta voi. Jumala minua auttakoon’”, Sadinmaa kirjoittaa facebook-sivullaan. Sadinmaan kirja ”10 käskyä kirkolle” (Into Kustannus) julkaistaan myös tänään.

Kai Sadinmaan tuore kirja ei ole Raamatun kymmenen käskyn kommentaari, vaan hän on laatinut aivan omat uudet käskyt kirkolle. Radikaalina tunnettu Sadinmaa pyrkii kirjallaan edistämään oikeudenmukaisempaa, poliittisempaa ja rehellisempää kirkkoa.

Sadinmaan käskyt ovat:

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

1. Älä valehtele Jeesuksesta

2. Lopeta jäsenten kosiskelu

3. Julista poliittista evankeliumia

4. Lopeta sijoitusbisnes

5. Lopeta rikkaiden suosiminen

6. Älä kumarra valtaa

7. Luovu tekopyhyydestä

8. Luovu messusta ja muusta magiasta

9. Anna homon rakastaa

10. Älä tee Raamatusta Jumalaa

Kai Sadinmaa on aikaisemmin kirjoittanut yhteiskuntakriittisen monologin ”Toisenlainen iltahartaus” (2001) ja näytelmän ”Vuosaaren Vapahtaja” (2010).

Sadinmaa väitteli tänään 9.4. Radio Dein Viikon debatissa tuomiorovasti Matti Poutiaisen kanssa. Debatti kuullaan uusintana Radio Deissä kello 13.03.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie