Non-stop-raamattuopetukset käynnissä Hengellisillä syventymispäivillä: ”Olemme kaikki kavaltaneet hänet”

 

Hengellisten syventymispäivien netti-tv:ssä nähdään vielä tänään ja torstaina raamattuopetusten jatkuvaa virtaa.

Suomen Raamattuopiston opettajat ja julistustyöntekijät avaavat nyt Hengellisten syventymispäivien nettistriimin kautta Raamatun sanaa. Raamattuopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila puhuu tänään illalla Johanneksen evankeliumin 14. luvun aiheista. Viimeisellä yhteisellä aterialla opetuslasten kanssa Jeesus sanoo järkyttyneenä: ”yksi teistä kavaltaa minut”.

– Olemme kaikki kavaltaneet tai pettäneet hänet, Marttila opettaa.

Emme ole eläneet kuten Jumalan hyvä ja pyhä laki vaatii. Emme ole rakastaneet Jumalaa kaikesta sydämestämme, kaikesta sielustamme ja kaikesta mielestämme. Sydämemme, sielumme ja mielemme ovat täyttyneet tämän ajan tarpeista, haluista ja himoista. Olemme pettäneet läheisemme, ainakin mielessämme, jos emme teoissamme. Tiedämme, ettemme ole rakastaneet Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme kuten itseämme.

– Siksi Jeesus sanottuaan ”minä olen tie” lähtee muutaman tunnin kuluttua kulkemaan Via Dolorosaa, tuskien tietä, joka vie sille kukkulalle, jossa ristin pystypuu jo seisoo valmiina, Marttila selittää.

– Jeesus kulki sen tien, jota sinun ja minun olisi tullut kulkea. Tiedämme sen, kun omatuntomme kolkuttaa kovuutemme tähden tai sen hyvän tekemättä jättämisestä, joka meidän olisi tullut tehdä.

Marja-Kaarina Marttilan raamattuopetus nähdään Raamattuopiston netti-tv:ssä tänään keskiviikkona klo 20-20:30.

Katso tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan täältä