Noah-elokuvan sanoma ei huku taiteellisiin vapauksiin

 

Russel Crow pauhuavien vetten äärellä Noah-elokuvassa.

KUUNTELE KLIPPI. Runsaasti mielenkiintoa ja jakautunutta ennakkokritiikkiä herättänyt Noah-elokuva saapuu Suomen ensi-iltaan perjantaina 4.huhtikuuta. Raamatun vedenpaisumuskertomusta tulkitseva elokuva on jakanut etenkin kristittyjen mielipiteitä jo ennen ensiesitystään.

Kriittisimpien mielestä elokuvan päähenkilö on kaukana Raamatun Nooasta. Saddleback Church -kirkon pastori ja kirjailija Rick Warren ehti ehti moittia Noah -elokuvaa Twitter-tilillään, vaikka ei ollut edes nähnyt elokuvaa. Kriittisten äänenpainojen mukaan elokuva vääristää Raamatun kuvausta Nooasta ja vedenpaisumuksesta.

Toisten mukaan elokuva on uskollinen Raamatun kertomukselle, vaikka se ottaakin taiteellisia vapauksia.

Ennakkonäytöksessä kiistellyn elokuvan nähnyt Radio Dein myyntipäällikkö Mikko Hurskainen ei näe elokuvan ja Raamatun kertomuksen välillä ristiriitaa.

– Perusjuoni menee aika pitkälle Raamatun mukaisesti, mutta totta on se, että Darren [Aronofsky] on ottanut myös taiteilijanvapauksia ohjatessaan.

Ohjaajan näkemys Russel Crow’n esittämästä Noahista on saanut niin ikään ristiriitaisen vastaanoton. Onko elokuvan Nooa perinteinen sankari-arkkityyppi?

– Kyllä minun mielestäni perussanoma ja perustehtävä toimi. Noah edusti siinä [elokuvassa] hyvää. Hyvän ja pahan asetelma oli läpi elokuvan.

Lue myös: Ensi-iltaan tuleva Noah jakaa kristittyjen mielipiteitä

Kuuntele, kuinka Radio Dein Parempi Huomen -aamulähetyksessä (3.4.) arvioitiin Noah-elokuvaa:

 
Radio Dei Radiot_fi