Noah-elokuvan sanoma ei huku taiteellisiin vapauksiin

 

Russel Crow pauhuavien vetten äärellä Noah-elokuvassa.

KUUNTELE KLIPPI. Runsaasti mielenkiintoa ja jakautunutta ennakkokritiikkiä herättänyt Noah-elokuva saapuu Suomen ensi-iltaan perjantaina 4.huhtikuuta. Raamatun vedenpaisumuskertomusta tulkitseva elokuva on jakanut etenkin kristittyjen mielipiteitä jo ennen ensiesitystään.

Kriittisimpien mielestä elokuvan päähenkilö on kaukana Raamatun Nooasta. Saddleback Church -kirkon pastori ja kirjailija Rick Warren ehti ehti moittia Noah -elokuvaa Twitter-tilillään, vaikka ei ollut edes nähnyt elokuvaa. Kriittisten äänenpainojen mukaan elokuva vääristää Raamatun kuvausta Nooasta ja vedenpaisumuksesta.

Toisten mukaan elokuva on uskollinen Raamatun kertomukselle, vaikka se ottaakin taiteellisia vapauksia.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Ennakkonäytöksessä kiistellyn elokuvan nähnyt Radio Dein myyntipäällikkö Mikko Hurskainen ei näe elokuvan ja Raamatun kertomuksen välillä ristiriitaa.

– Perusjuoni menee aika pitkälle Raamatun mukaisesti, mutta totta on se, että Darren [Aronofsky] on ottanut myös taiteilijanvapauksia ohjatessaan.

Ohjaajan näkemys Russel Crow’n esittämästä Noahista on saanut niin ikään ristiriitaisen vastaanoton. Onko elokuvan Nooa perinteinen sankari-arkkityyppi?

– Kyllä minun mielestäni perussanoma ja perustehtävä toimi. Noah edusti siinä [elokuvassa] hyvää. Hyvän ja pahan asetelma oli läpi elokuvan.

Lue myös: Ensi-iltaan tuleva Noah jakaa kristittyjen mielipiteitä

Kuuntele, kuinka Radio Dein Parempi Huomen -aamulähetyksessä (3.4.) arvioitiin Noah-elokuvaa:

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)