Nina Åström löytää vanhoista lauluista rauhan ja rohkeuden

 

Nina Åström tietää, että rauha löytyy Jeesuksen sisäisen tuntemisen myötä. – Samalla ihminen saa rohkeuden elää. (Jari Hakola)

Ahkera keikkailija teki jo viidennentoista levynsä.

Muusikko Nina Åström on levyttänyt albumillisen vanhoja hengellisiä lauluja ja virsiä.

Kyse ei ole musiikillisesta antiikkiharrastuksesta.

Jalohaukat leiri vko 2

– Nämä laulut ovat osoittaneet monissa paikoissa, miten stydejä ja rukiisia ne yhä ovat.

Useimpia Rauhaa ja rohkeutta -levyn (Aikamedia 2018) kappaleista on laulettu alun perin ruotsiksi ja englanniksi, sittemmin myös suomeksi.

 

Albumin nimi ei noussut suoraan levyn kappaleista. Kyse on laulajan elinikäisestä prosessista löytää rauha sisimpäänsä. Siinä vanhat laulut ovat olleet suuressa roolissa. Ne ovat kulkeneet Åströmin kanssa läpi elämän.

– Vaikka ulkoisesti ihmisellä voisi olla kaikki eväät sisäisen rauhan tuntemiseen, rauhaa ei vain löydy.

– Rauhassa on kysymys Jeesuksesta ja hänen tuntemisestaan. Siitä tulee rauha, jota kaikki haluamme. Se ei ole kullalla ostettavissa, niin kuin Raamattu sanoo.

Kun ihminen löytää rauhan, mukana tulee myös rohkeus elää ihmisenä tässä ajassa.

 

Nina Åström kiittelee levyn taustatiimiä.

– Tämä on viidestoista levyni. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän osaan arvostaa kaikkea sitä, mitä ihmiset tekevät albumien hyväksi.

Åströmin ”hovituottajana” jatkaa Markus Vainiomäki.

– Levy on viides yhteinen projektimme. Rukoilimme nyt erityisen paljon tämän tuotannon aikana. Jossain vaiheessa pelkät Markuksen sovitukset tekivät minuun uskomattoman vaikutuksen. Se oli jotain niin kaunista, Pyhä Henki teki minussa jotain, kun kuulin ne ensimmäisen kerran, Åström kuvailee.

 

Taustayhtyeessä levyllä soittavat Matti Paatelma (koskettimet), Jaakko Kämäräinen (kontrabasso), Teemu Viinikainen (kitara), Wilma Witick (taustalaulu) sekä Markus Vainiomäki (lyömäsoittimet ja  taustalaulu).

Lisäksi levyllä vierailee Phil Keaggy (kitara), joka on rankattu Guitar Player -lehdessä usein maailman kymmenen parhaimman kitaristin joukkoon.

– Phil on ystäväni niiltä ajoilta, kun tein töitä Hollannissa. Hieno kristitty, ja upea oma soundi.

Sellisti Luca Genta luo kappaleisiin kauniita tunnelmia, erityisesti lauluun Vain yksin Jeesus, joka on levyllä yksi Åströmin lempikappaleita.

Toinen suosikki Åströmille on Vaiti kaikki palvokaamme.

– Siinä laulussa pääsee kuin kurkistamaan taivaalliseen valtaistuinsaliin, jossa ylistys Jumalalle kaikuu nytkin, Åström kuvailee kokemustaan.

– Sitten ovi on suljettava. Matka jatkuu, tietoisena siitä, että paikkani on palvella Herraa vielä täällä. Se taivaallinen todellisuus on kuitenkin totta joka hetki.

 

Nina Åströmin Rauhaa ja rohkeutta -levyjulkaisukonsertti Kuopion helluntaiseurakunta Eelimissä

su 30.9. klo 16. Vapaa pääsy.

 

Aiheet